hits

Oppskrift: Lettvinte energibarer med banan

Dette er en knallgod basisoppskrift som absolutt burde prves hvis du er rastls som meg, og alltid kommer p at du har glemt spise etter du har reist hjemmefra. Disse energibarene er s utrolig enkle og smaker godt. Dessuten kan du lage vanvittig mange varianter av den ved tilsette forskjellige ting, s slipper du g lei. Prv oppskriften og gi meg tilbakemelding p hva akkurat DIN vri er.


.
Du trenger:
3 godt modne bananer
3 dl havregryn
1 dl fr (du velger selv, jeg blander ofte litt forskjellig)
0,5 dl peantter
0,5 dl hakka mandler
Smakstilsetning av eget nske, skriver mer om det lengre ned*


Framgangsmte:
Mos bananene i en bolle. Bland inn resten av ingrediensene. La rra hvile litt. Spre utover p bakepapir i nsket tykkelse og stek p 175C i ca 15 min. Avkjl og skjr opp. S enkelt er det faktisk! Jeg fryser mine og tar ut en og en. De tiner fort.

Alternativt steg: smelt litt sjokolade og pynt med. Det er spesielt populrt hos barna, da er det plutselig godteri. Du trenger ikke mye for at de spontant skal g fra vre helsekost til vre delikate guilty pleasures. 



* Jeg anbefaler frst og fremst tilsette noe havsalt, fordi hvis ikke fr du ikke en kontrast til det ste. Ellers enn det er mulighetene uendelige. Her en noen av tingene jeg foreslr:

-gojibr
-lnnesirup
-dadler som er kjrt til en "deig" i food processor (det gir en herlig seighet i tillegg til sdme)
-peanttsmr
-annen trka frukt/br 
-vaniljeekstrakt
-rosiner 
-kaffe
-chilli
-kanel

Jeg hper oppskriften faller i smak ♥

Flg meg p snapchat (brukernavn: veggisrr) for daglig inspirasjon og underholdning. Bli ogs gjerne med i Vegansk Inspirasjon sin facebookgruppe HER ♥

#energibar #muslibar #lettvint #sunt #fitness #helsekost #vegansk #banan

Oppskrift: hjemmelaget granola

Denne oppskrifta er s enkel at det er helt vanvittig! Hvorfor lager ikke alle hjemmelaget musli, hvorfor har ikke JEG alltid gjort det? Det er jo s godt og konomisk, og du kan bruke nyaktig hva du vil i den. Dette m du prve - lite jobb for mange husmorspoeng. 



Du trenger:
2 dl lettkokte havregryn
2 ss hampfr
3 ss solsikkekjerner
3 ss linfr
1 dl mandler, hakket
3-4 ss agavesirup


Slik gjr du:
Sett stekovnen p 165C. Bland alle ingrediensene i en bolle. Spre blandingen utover et stekebrett med bakepapir og stek midt i ovnen i 10-15 min. Rr rundt et par ganger underveis i steketiden. Avkjl granolaen fr du lagrer den i en lufttett boks eller glass.


Bli med i Vegansk Inspirasjon sin facebookgruppe HER♥

#granola #vegansk #lettvint #frokost

Rykaflaks

Da er uke 2 av prosjektet #revarer igang. Du kan lese litt mer om hva det gr ut p HER. Denne ukens rvare i fokus er: GULROT

Festen foregr for det meste p snachat, du kan flge meg der hvis du vil - brukernavnet er veggisrr. Noen oppskrifter havner dog p bloggen, og den frste er verdens beste oppskrift p vegansk rykelaks- neklig rykaflaks. Denne oppskriften er ikke min, men jeg vil poste den likevel fordi den fortjener en liten hyllest, og bli lftet fram i sola. Deling av oppskrift har selvflgelig blitt avklart p forhnd. Originaloppskriften kommer fra veggispreik sin instagram. 

Dette trenger du:
En stor pose grov havsalt
3-4 store gulrtter (etter min erfaring er det veldig viktig av det er god tykkelse p de)
1ss rapsolje
2ts liquid smoke
1ts hvitvinseddik


Slik gjr du:
Dekk bunnen av en ildfastform med grov havsalt. Legg gulrttene oppi og dekk GODT med havsalt. Bak i ovn p 190 grader i 1,5 time. Avkjl, skrell (dette gr som regel fint bare med bruke fingrene) og lag "skiver" med ostehvel. Legg skivene i marinaden og la alt st i kjleskap 1-2 dgn. Jeg liker ha det i en pose slik at jeg kan snu p posen en gang eller to i dgnet for srge for at det blir jevnt marinert.

Server rykaflaksen med hjemmelaget sennepssaus som du finner oppskrift p nedenfor.

Hjemmelaget sennepssaus:
2ss oatly imat fraiche
2ss plsesennep
1ss bergbys sennep 
1-2 ss nytral olje
1-2 ts hvitvinseddik
1 ts sukker
1-2 ss finhakket frisk dill


Bland alt godt og sett gjerne i kjleskap en halvtime-time fr servering s smakene fr sette seg.

Denne oppskriften er en del av prosjektet mitt "re-varer", cheezy navn - jeg vet, men det m til. Du kan lese mer om prosjektet HER. For finne de andre oppskriftene i prosjektet kan du g p forsiden av blogg.no og ske etter hashtaggen #revarer eller kun klikke p hashtaggen, og for finne kun de fra gulrotuka kan du ske p #revarergulrot 

#revarer #gulrot #revarergulrot #kortreist #vegansk #brekraftig #veganskinspirasjon #sunt 

Hjemmelaget lapskaus

En god gammeldags lapskaus er ofte et undervurdert mltid. Det er bde godt og sunt, og man kan bruke rester av grnnsaker man har liggende i kjleskapet. Denne versjonen inneholder kun grnnsaker - fordi jeg oppriktig synes det er best. Vil du ha noe mer protein i kan du enten kjpe en kjtterstatning, det finnes i de fleste dagligvarebutikker. Det er ogs et alternativ tilsette bnner, linser, erter - eller kanskje sopp. 

Dette trenger du:
1 ss smr
1 middels/stor lk
1 purrelk med bladene 
2 ss trket eller frisk persille
1 ss lkpulver
2 ss hvetemel
10 dl vann
2 terninger grnnsaksbuljong
300 gram potet
250 gram sellerirot 
200 gram gulrot 

Noen drper sukkerkulr

Slik gjr du:
Skjr opp og forbered grnnsaker. Smelt smret i en passelig kasserolle, fres lk og purrelk p medium varme. Bland inn lkpulver og persille og og la blandingen kose seg videre i noen minutter for bringe fram mest mulig smak. Str over 2 ss mel og bland det godt med resten. Tilsett vannet og buljongen og bland alt godt. La det koke opp p medium varme imens du rrer av og til, bare s det ikke brenner seg. Nr det bobler godt tilsetter du grnnsakene og skrur ned til lav/medium varme. N skal lapskausen kose seg under lokk i 50 min - det skal s vidt putre litt. La lapskausen st de siste 20 minuttene og putre uten lokk. Fr servering kan du dryppe sukkerkulr i lapskausen til du oppnr nsket farge - tilsett litt og litt og rr godt inn fr du tilsetter mer.


Meld deg gjerne inn i facebookgruppen Vegansk Inspirasjon HER

Denne oppskriften er en del av prosjektet mitt "re-varer", cheezy navn - jeg vet, men det m til. Du kan lese mer om prosjektet HER. For finne de andre oppskriftene i prosjektet kan du g p forsiden av blogg.no og ske etter hashtaggen #revarer eller kun klikke p hashtaggen, og for finne kun de fra purrelkuka kan du ske p #revarerpurrelk

#vegansk #lapskaus #miljvennlig #purrelk #revarer #revarerpurrelk #kortreist 

Purrelk- og gulrotstuing

Purrelk- og gulrotstuing er det perfekte tilbehret til en ekstra god hverdagsmiddag, spesielt til klassisk norsk husmannskost. Den er like populr blant voksne som hos barn. Det blir alltid oppspist og jeg tror ikke det er mulig bli lei. Det er bare S godt, faktisk - selv om det kanskje ikke ser like lekkert ut som det smaker. 

Du trenger (4 porsjoner): 
3 gulrtter (250-300 gram)
1 purrelk (100-150 gram)
1 ss vegansk smr (lag gjerne selv HER)
2 ss mel
4 dl ustet soyamelk
1/2 ss sukker
1/2 ts salt 


Slik gjr du:
Skrell og skjr opp gulrot og purrelk i biter p ca 1x1 cm (vanskelig oppgave, men det er ikke s nye, bare ikke bitene er for sm). Kok opp vann med litt salt i, og ha gulrttene nedi. Kok gulrttene i 7-8 min og tilsett s purrelken. Kok i 2-3 minutter til. Sil av vannet og sett grnnsakene til sides.

 Smelt smret p medium varme. Tilsett melet og visp til en helt jevn masse. Spe med litt og litt plantemelk imens sausen koker opp. Her er det lov skru opp varmen littegrann, men pass p s det ikke brenner seg i bunnen. Nr du har brukt all melka og sausen er kokt opp tilsetter du sukker og salt. La sausen smkoke i 10 min. Dette er viktig for f vekk melsmaken og for at den skal tykne skikkelig godt. Rr av og til. Vend grnnsakene inn i sausen og server. 



Meld deg gjerne inn i facebookgruppen Vegansk Inspirasjon HER ♥

Denne oppskriften er en del av prosjektet mitt "re-varer", cheezy navn - jeg vet, men det m til. Du kan lese mer om prosjektet HER. For finne de andre oppskriftene i prosjektet kan du g p forsiden av blogg.no og ske etter hashtaggen #revarer eller kun klikke p hashtaggen, og for finne kun de fra purrelkuka kan du ske p #revarerpurrelk

#purrelk #stuing #vegansk #barnevennlig #gulrot #revarer #revarerpurrelk

Purrelksuppe

Denne uken starter jeg det nye prosjektet mitt, nemlig n matvare i fokus - i en hel uke. P denne mten kan vi f en grunnlegende erfaring med tilberede grnnsakene - og bruksomrder, slik at man etter hvert kan finne sin egen inspirasjon til skape deilige mltider med nye kombinasjoner. Jeg kommer til prve ha fokus p mest sesongbaserte varer, og helst hovedsaklig norske. 

Den frste matvaren jeg skal ta for meg er purrelk. Purrelk er noe av det jeg elsker finne i kjleskap, det er s anvendelig - og utrolig godt! Den frste oppskriften er en enkel purrelksuppe. Jeg hper den faller i smak ♥



Du trenger:
1 lk
1 fedd hvitlk
2 purrelk (300 gram) - Husk bruk bladene ogs, bare skyll vekk jord
1 stpotet (300-400 gram)
400 gram potet
1 liter vann 
2 terninger grnnsaksbuljong
Saften av 1/2-1 appelsin
Litt salt
Litt pepper (helst nykvernet)


Slik gjr du:
Skjr opp lk, hvitlk og purrelk. Varm opp litt olje p medium varme/hy i en ganske stor kasserolle og fres alt en god stund - gjerne 15 min. I mellomtiden kan du skrelle og skjre opp stpotet og potet (poteten kan gjerne beholde skallet). Press saften av appelsinen nedi kasserollen og tilsett vannet og buljong. La suppa koke under lokk, p svak varme, i minst 15-20 min, men helst opp imot en time. Jo lengre du lar den st og smputre, jo bedre kommer smakene fram. Mos til slutt alt med en stavmikser og server. Tilsett litt salt og nykvernet pepper om du vil, jeg bruker sjelden ekstra salt i maten p grunn av sm (og store) munner som ikke har godt av for mye salt, men smaksmessig er det godt med en liten klype salt.



Bli gjerne medlem av facebookgruppa Vegansk Inspirasjon HER ♥

For finne de andre oppskriftene i prosjektet kan du g p forsiden av blogg.no og ske etter hashtaggen #revarer eller kun klikke p hashtaggen, og for finne kun de fra purrelkuka kan du ske p #revarerpurrelk.

#vegansk #purrelk #veganskinspirasjon #stpotet #suppe #revarer #revarerpurrelk

Mac&cheEASY

Den perfekte retten for late netflix kvelder, nok til 1-2 personer, alt etter om du er like storspist som meg. Mer trenger jeg ikke si om denne oppskriften. Hper det smaker!

Du trenger:
2,5dl makaroni (jeg brukte snarkokt for gjre det enklest mulig)
1ss vegansk smr (lag gjerne selv HER)
1ss hvetemel
1 boks oatly havreflte (2,5dl)
1/2 terning grnnsaksbuljong
3ss nringsgjr 
1/2ts dijonsennep
1ss paprikakrydder
1ts maizenna 


Slik gjr du:
Sett p vann til makaroni og kok den etter anvisning p pakken. I mellomtiden kan du lage sausen: smelt smret p medium varme. Tilsett melet og rr til det er en jevn masse. Spe med litt og litt havreflte og rr hele tiden, tilsett buljong i lpet av denne prosessen, den lser seg gradvis opp. Tilsett nringsgjr, sennep, paprikakrydder - og til slutt maizenna, gjerne siktet og lst opp i pittelitt kaldevann hvis du gidder. Da slipper du eventuelle klumper - jeg derimot sikter den rett nedi sausen, og har ikke hatt problemer med det. Kok i et minutt eller to til, n skal den ha tyknet fint. Hell sausen over makaronien, bland, og spis. Ta evt litt nykvernet pepper p toppen, det liker jeg.

-Jeg bruker nringsgjr fra iherb, klikk HER. Hvis du bruker denne linken sparer du 5% p hele kjpet, og du sttter meg med 5% av kjpesummen♥


Meld deg gjerne inn i facebookgruppen "Vegansk Inspirasjon" HER♥ 

#vegansk #makaroni #ost #mac&cheese 

Linsegrateng

Dette er den perfekte kosemiddagen. Her fr man det beste fra begge verdener; skikkelig grisete makaroni med hvitsaus og mais - og utrolig sunne og nringsrike linser, og grnnsaker. Jeg tror aldri mine barn har spist s mye til middag fr.

Du trenger (nok til en stor ildfastform):
-2,5 dl trre grnne linser (200 gram)
-1 pose fryst blomklblanding eller lignende (500 gram)
-1 boks mais
-2,5 dl makaroni (150 gram) / bytt gjerne til f.eks bnnepasta for en sunnere versjon
-Ost til topping
Saus:
-3 ss vegansk smr (du kan lage selv HER hvis du vil)
-3 ss hvetemel
-7,5 dl plantemelk
-2ss rkt paprikapulver
-2ss lkpulver
-Litt nringsgjr (kan evt slyfes eller strs p toppen ved servering)
-1/2 ts salt
-Bittelitt pepper


Slik gjr du:
Skru stekovnen p 225 grader. Kok linsene i 20-30 min til de er mre. Kok makaroni etter anvisning p pakken. Lag sausen (egen oppskrift nedenfor). Finn en ildfastform og ha de kokte linsene, brokkoliblanding, mais og kokt makaroni nedi. Tm sausen over. Bland alt godt sammen og ha ost p toppen. Stek midterst i stekovnen i ca 30 min.

Smakfull hvitsaus:
Smelt smr p lav varme, tilsett mel og rr til det er en masse uten klumper. Tilsett litt og litt av melken imens du rrer til det har kokt opp. Skru ned varmen og la det koke i et par minutter, minst. Tilsett krydrene og evt nringsgjr. 


-Bli gjerne medlem av facebookgruppen Vegansk Inspirasjon HER ♥

#mat #vegansk #hverdagsmat

Garantert vellykkede bananlapper

Jeg kan umulig vre den eneste frustrerte mammaen som har sttt p kjkkenet opptil flere ganger og lurt p hvorfor de forbaska bananlappene ikke blir noe annet enn en klump med sl, og ikke noen saftige pannekaker, slik det skulle bli i flge oppskriften. Vel, jeg har endelig gjort det spass mange ganger at jeg har blitt en mester. Mester'n p banalapper som ser ut som bananlapper - det er meg! 

Disse lappene slr alltid an hos mine kresne barn, og det sier en del. 

Disse bananlappene er utrolig lettvinte, og egner seg til frysing. Dobbel gjerne oppskriften og frys ned. NB! Det er ikke anbefalt overdrive inntaket av linfr, blant annet fordi det virker avfrende. Bruk sunn fornuft. Bananlapper av og til er ikke farlig♥​

Du trenger:
3 bananer
3 dl kologisk havremelk (evt soyamelk hvis de skal vre glutenfrie)
2,5 dl havregryn 
2 ss linfr
3 ss chiafr

Framgangsmte:
Ha alle ingrediensene i en blender, og blend i et par minutter. Evt kan du bruke stavmikser, det fungerer ogs helt greit. La rra st i minst 10 min (helst 30 og gjerne over natta) imens du varmer opp en non-stick stekepanne (gjerne med litt olje) til medium varme. Ikke bli fristet til skru opp varmen for f stekepanna fort varm, ta tiden til hjelp. Rra har uansett bare godt av f st en stund fr bruk. Stek sm lapper under lokk til de ser litt "trre" ut p toppen, s snu de forsiktig. Lappene skal vre snn passelig gyllen p begge sidene. 

-Ikke snu de for tidlig, da kommer de til g i opplsning. Motst fristelsen. VR TLMODIG
-Ikke bruk for hy varme, jeg kan ikke f sagt dette nok. Det er omtrent alltid det folk gjr feil, enten for varm, eller for kald panne. Bruk god til p varme opp stekepanna, s gr det som en drm.
-Ikkev dropp bruk lokk 




Meld deg gjerne inn i facebookgruppen Vegansk Inspirasjon HER ♥

#bananlapper #vegansk #babymat #sunt #barnemat #bananpannekaker

Dehydrering av lk

Dehydrering av lk og hvitlk (og forsvidt annen frukt og grnt) er noe jeg virkelig har ftt ynene opp for. Det er en s fantastisk mte kunne lage seg en sunn og hjemmelaget gryterett etter en lang dag p null tid. Nr man trker frukt og grnt beholder man nringsstoffene, og holdbarheten blir utrolig lang (flere r i noen tilfeller). 

Slik trker du lk i stekovn:
1. Skjr opp lken i strimler eller biter. Jeg foretrekker personlig strimler av rdlk, da det tar seg veldig godt ut i gaver osv. Strimlene br vre ca en halv cm. 
2. Legg strimlene utover et stekebrett med eller uten bakepapir, pass p at de ikke ligger alfor tett.
3. Sett inn i stekovnen p 50-60 grader i 6 timer ca. Kanskje litt mer, kanskje litt mindre. Dette kommer du til klare kjenne p lken. Det er lett kjenne nr den er helt trr.

Nr den trkede lken skal bruker i matretter m den bltlegges i 10 min, og s kokes i 5 min. Eller du kan bare ha den rett i en suppe eller gryterett og koke det i 10-15 min uten bltlegge frst. Bde metoden for trking, og for anvendelse er den samme stort sett samme hva du vil trke.

Hvis du vil lage store mengder p en gang, eller du bare er over gjennomsnittet glad i trke mat, s kan du alltids investere i en dehydrator/frukttrker. Google it, s finner du ut av det, jeg ville bare tipse om at det finnes. 



#dehydrering #trking #konservering #julegaver

Plegg med solsikkekjerner

Dette plegget her anbefaler jeg varmt prve, det er helt nydelig, bde ernringsmessig og smaksmessig.

Du trenger:
1,5 dl solsikkekjerner (bltlagte)
1 dl soltrka tomater (bltlagte eller i olje fra glass)
1 oppskjrt tomat
1 ss tomatpur
2 ss sitronsaft
2 ss vann
1 ss olje
1-2 ts paprikapulver
Litt salt
Litt pepper


Framgangsmte:
Dette er svrt enkelt, det eneste som kan vre litt vanskelig er huske at du skal legge i blt 1,5 dl solsikkekjerner (og evt tomater hvis du ikke bruker glass) noen timer/kvelden fr du skal lage plegget. Ellers er det bare blande alt og mose med stavmikser. 


Oppskriften fant jeg HER.

Bli gjerne med i facebookgruppen Vegansk Inspirasjon HER.

#vegansk #hjemmelaget #plegg

Veganske vrruller

Du trenger:
2 lker
4 fedd hvitlk 
600 gram hodekl 
4 gulrtter (ca 300 gram)
Ca 450 gram soyafarse (ca 1,5 pakke)
nsket mengde mais, jeg tok ca en halv boks
Filodeig (kjp et par pakker s fryser du bare ned hvis det blir for mye)




Slik gjr du:
Kutt opp lk, hvitlk og hodekl. Skrell og rasp gulrttene. Varm opp en stekepanne med litt olje. Stek lken og hvitlken i noen minutter til de er myke. Tilsett hodeklen og stek i noen minutter til. Tilsett til slutt gulrota og ca 10 ss sweet chilli saus og en dsj soyasaus. Ha blandingen over i en bolle og stek farse med mais i stekepanna. Til slutt blander du farsen oppi bollen med det andre i, og ruller vrruller av filodeig. Jeg brukte ca 1,5-2 ss fyll per ark. Skal pensles med olje og stekes p 225 grader i 15 min.

Meld deg gjerne inn i facebookgruppa Vegansk Inspirasjon HER.

#vegansk #vrruller 

Veganske nuggets

rlig talt, dere? Hva kan vre bedre enn spise nuggets uten drlig samvittighet? Nei, de er ikke fettfrie, tvert imot, masse fett i de. Det er ikke det jeg mente med "uten drlig samvittighet". De er nemllig VEGANSKE! Ay caramba! Dessuten er glutenmel usedvanlig proteinrikt! Men ja, hper dere liker oppskriften (som jeg forvring omtrent sjal fra Preacher Lawson p YouTube, flg han!). Here it goes!

Du trenger:
5 dl glutenmel (ikke forveksle det med glutenfritt mel, n da, he-he)
5 dl vann (max! prv deg litt fram, s lenge alt melet er "borte" s er det nokk vann)
2 ss pepper
2 ss paprikapulver
2 ss lkpulver
2 ss hvitlkspulver
1 ss salt
1 ss chillipulver (eller s mye du foretrekker)
Noen dl vanlig mel eller mandelmel

Framgangsmte:
Sett en mellomstor/stor kasserolle med vann til koking. Bland glutenmelet og krydderet og tilsett deretter vann til deigen er fast, det er ikke sikkert du trenger bruke alt vannet. Form sm flate "flak" og legg i det kokende vannet. Lag de mindre enn du tror du m, de ser ganske mye ut. Kok i 30-40 min. Nr det har kokt ferdig tar du de ut og prver klemme ut litt av det overfldige vannet. Tm n kjelen for vann og fyll den med olje og varm opp den, du m ikke ha termometer, men hvis du har s skal oljen vre ca 160 grader nr den er klar. Rull nuggetsene i melet og legg de nedi med en fiskespade eller noe annet bare s du ikke brenner deg (ja, jeg er veganer og har en fiskespade, deal with it). Ta de opp igjen etter noen minutter, du der p de at de er fine og gyllene nr de er klar. "Innmaten" er jo allerede kokt i en stor halvtime s det er ikke s nye hvor lenge du friterer. Server med en god saus! Vel bekomme ♥

Bli gjerne medlem av facebookgruppen "Vegansk Inspirasjon" HER 



#vegansk #nuggets #vegetar #kjttfri #veganskinspirason

Hjemmelaget grillkrydder

Hjemmelaget grillkrydder er s UTROLIG godt, mye bedre enn kjpekrydder spr du meg! Dessuten er det en fin gave gi vekk n som det nrmer seg jul. Det er kjempeenkelt lage, og alle ingrediensene skal vre mulig for de fleste f tak i. 

Framgangsmte:

2 ss havsalt
1 ss paprikapulver
1 ss sukker
1,5 ss lkpulver
1 ts sellerisalt
1 ts estragon
1 ts allehnde
1/2 ts hvit pepper
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts karri


Bland alle krydrene, og TA-DA! Vel bekomme ♥



Meld deg gjerne inn i facebookgruppen "Vegansk Inspirasjon" for daglig inspirasjon. (HER)

 

Hjemmelaget vegansk smr / rapskokos

lage sitt eget veganske smr er virkelig noe jeg har hatt lyst til lenge, s endelig bare gjorde jeg det. Jeg s p masse oppskrifter og kom til slutt fram til en slags mellomting jeg likte godt. Denne oppskriften er kjempeenkel og lettvint, og smret blir veldig godt p smak og konsistens.


Du trenger:
3,5 dl flytende kokosolje (f.eks HER er det billig)
1,2 dl ustet soyamelk
0,5-1 dl nytral olje (0,5 dl gir veldig hardt smr og 1 dl gir veldig smremykt smr, juster etter nske)
Litt salt (jeg foretrekker ca 2 ts havsaltflak knust)
1 ts eplecidereddik 
6 ss lecitin pulver (HER)


Framgangsmte:
Bland alt sammen i en blender og blend! Fyll s over i nskede former og sett p kjl eller frys. Vel bekomme ♥



Legg gjerne til inspirasjonskanalen veggisrr p snapchat, og sjekk gjerne ut den nye facebookgruppen "Vegansk Inspirasjon" (HER)

#vegansk #smr #margarin 

Hjemmelaget vegansk burgerdressing

En av de tingene jeg hadde vanskelig for "forlate" da jeg ble veganer var min kjre hamburgerdressing. But cry no more tears. Her kommer redningen, og den er kjempeenkel.


Du trenger: 
6 store ss vegansk majones. Oppskrift HER (jeg dropper ofte sennepen i denne oppskriften nr jeg skal bruke den til dressing)
3-4 ss hakket sylteagurk
1,5 ss sennep
Ca 1/2 gul lk finnhakket (kanskje helst litt mindre men bruk resten i burgerene)
3 ts paprikapulver
3-4 ts dill


Framgangsmte:
Bland alle ingrediensene og smak til med dill og pepper. Sett gjerne i kjleskap en stund fr bruk s den fr sette seg litt og tykne, men dette er ikke noe must.



Husk forresten legge til snapchaten "veggisrr" for daglig inspirasjon, og sjekk gjerne ut facebookgruppen "vegansk inspirasjon" (HER)

#burger #dressing #burgerdressing 

Ostete makaronigrateng

Idag skulle jeg bruke noen rester fra kjleskapet, samtidig som maten skulle vre godkjent av 3-ringen, og den mtte vre enkel lage. Resultatet ble en skikkelig god makaronigrateng. Den ble sinnsykt god, s jeg anbefaler virkelig prve denne oppskriften! Husk bokmerk den s du ikke glemmer den mellom alle de deilige veganske oppskriftene.

Du trenger:

  • 1 pose brokkoliblanding
  • nsket mengde makaroni
  • 1 boks mais
  • En pakke oatly imat 
  • 2-3 dl oatly ikaffe
  • Litt nringsgjr
  • Litt vegeta
  • Litt paprikakrydder
  • Litt salt
  • Litt vegansk ost som smelter (go vegan eller violife for pizza anbefaler jeg) 
  • 250 gram tofu
  • 1 pakke marinade

Framgansmte:

1. Det frste du m gjre er dele tofuen i cm tykke skiver og legge de i press en halvtimes tid mellom to lag trkepapir eller kopphndkle. 
2. Del tofuen opp i enda mindre biter og legg den i en skl og tm marinaden over. Dette burde gjres et par timer fr du skal begynne p maten s den fr ligge p kjl med marinade lengst mulig.



3. Kok nsket mengde makaroni
4. Kok opp imaten og ikaffen med litt vegansk ost, nringsgjr, litt vegetakrydder, paprikapulver og litt salt. 



NB: IKKE GJR DETTE... det ble et helvetes styr


5. Tm posen med brokkoliblanding i en ildfast form


6. Legg over makaroni og mais



7. Tm over ostesausen


8. Stek og tilsett tofuen i ildfastformen


9. Bland alt sammen godt og topp med vegansk ost


10. Stek i ovnen p 225 grader til osten er snn fin og smeltet

Legg gjerne igjen en kommentar hvis du likte oppskriften, og flg gjerne snapchaten min "veggisrr" for daglig inspirasjon ♥

#vegansk #grateng #form #makaroni #ostesaus #tofu

Omelettkaker

Disse deilige kakene kan du enten spise som en lunsj i seg selv, eller du kan ha de til middag. De gjr seg godt i matpakken. De er enkle lage, kjempegode, og sunne. Jeg brukte ogs svart salt, som gir en skikkelig eggesmak.

Du trenger (nok til ett brett):

  • 120 gram kikertmel
  • 160-190 gram vann
  • 4-5 ss stivpisket aquafaba
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ts natron
  • 1 ts eplecidereddik
  • Ca 4 ss soltrkede tomater (fra glass, uten oljen)
  • 2-3 vrlker
  • En paprika
  • 4 ss nringsgjr
  • Litt vegeta 
  • Litt svart salt
  • Litt paprikapulver
  • Litt lkpulver
     

Framgangsmte:

1. Bland sammen kikertmel, vann, krydder og nringsgjr. Ogs bakepulver, natron og eplecidereddik. N er grunnlaget lagt.


2. Vend inn stivpisket aquafaba


3. Tilsett forsiktig paprika og vrlk



4. Tm i en cupcake form, klikk HER.


5. Stek p 200 grader i snn 20 min ish.. kanskje? Du ser nr de er ferdige. 


6. La de kjle seg godt ned fr du prver ta de ut


NB: dine kommer til bli mye stre, forhpentligvis, jeg hadde en glipp med bakepulveret. Uansett gode.

INNLEGGET INNEHOLDER AFFILIATSLENKER

Legg gjerne igjen en kommentar om du likte oppskriften ♥

#vegansk #vegetar #kikerter #kikertmel #omelett 

 

Verdens beste iskaffe

Jeg elsker iskaffe. Jeg har mange oppskrifter og lager iskaffe flere ganger i uka, til tider hver eneste dag. Denne oppskriften er dog den som blir flittigst brukt. Det er en basisoppskrift som du kan gjre hva du vil med. For eksempel tar jeg av og til litt kanel i. 



Du trenger:

  • 2 ss vanlig filterkaffe
  • 1/2 ts kakao
  • 2 ss lnnesirup eller kaffesirup (jeg personlig er en stor fan av kaffesirup med irish coffee smak)
  • Oatly ikaffe 
  • Litt salt

Framgangsmte:

1. Ta et kaffeglass og ha nedi kaffe, kakao, salt og sirup


2. Fyll opp glasset med havremelk (ikke helt fullt), og rr godt rundt


3. Sett glasset i kjleskapet i minst to timer


4. Fyll opp et nytt glass med isbiter og sil iskaffen over isbitene


5. NYT ♥




Legg igjen en kommentar hvis du har sprsml, eller likte oppskriften. Oppskriften er inspirert av "the buddhist chef" p facebook.

Del gjerne ♥

#iskaffe #vegansk #inspirasjon #oatly

Vegansk pavlova

Vegansk pavlova - bossen av alle aquafabaoppskrifter. Dette M du prve. Det er f ting som er s tilfredsstillende som klare gjenskape noe som er laget nesten kun av eggehviter i vegansk versjon. Jeg prvde mange oppskrifter fr jeg kom over denne oppskrifta, men n er koden knekt. Her kommer hemmeligheten.


 

Dette trenger du:

  • Aquafaba fra en boks kikerter
  • 0.6 dl eggerstatningspulver 
  • 1 ts eplecidereddik
  • 2.9 dl ekstra finkornet sukker (caster sugar)
  • 1-2 ss pektin
  • 1/4 ts xanthan gum
  • 1 ts veniljeekstrakt


N lurer du sikkert p hvor du skal finne alt dette? Caster sugar fant jeg p eurospar, men jeg vet ikke om det egentlig M vre caster sugar heller, men jeg holder meg til det siden jeg har klart ftt tak i det. Det er IKKE det samme som melis. Eggerstatning, xanthan gum og vanljeekstrakt kan du kjper HER. Den linken gir deg noen prosent rabatt, og ja, jeg tjener ogs noen f kroner p det. Vaniljeekstrakt fr du ikke tak i her i Norge, s anbefaler deg kjpe alt i en smell siden frakten er s dyr selv om man kjper kun en ting p iherb, s sammenlagt blir det billigere. Pektin fr kan kjpt i alle dagligvarbutikker, tror jeg(?). 

Framgansmte:
1. Forhndsvarm ovnen til ca 100 grader (litt over p min ovn - dette m du selv forske litt p)
2. Ha aquafaba, eggerstatningspulver og eplecidereddik i kjkkenmaskina eller en mikser, og sett den pnesten full fart i 10 minutter.



3. Bland sammen sukkeret, xanthan gum og pektin i en skl, og tilsett liiiiitt van og rr rundt til det er litt klumpete. Blandingen skal ikke vre vt, bare litt klumpete.


4. Tilsett sukkerblandingen i bollen med aquafaba 1 ss om gangen imens mikseren fortsatt str p hyt tempo, og nr alt er tilsatt skal det mikse i 10 min til.



5. Nr alt er ferdigpisket tilsetter du 1 ts vaniljeekstrakt og mikser i 10 min bare for blande det inn.
6. Spre marengsen utover et bakepapirkledd stekebrett i en sirkel p ca 20-25 cm. 



7. Stek i 2,5-3 timer , og nr den er ferdig skal den st i ovnen og kjle seg ned i minst 3 timer etterp UTEN PNE OVNSDRA.
8. Pynt med nsket pynt, jeg har prvd litt forskjellig, men alpro vaniljedessert med friske br p toppen er det jeg har likt best s langt.

Originaloppskriften er HER.

Legg igjen en kommentar og del gjerne innlegget om du likte det♥

#vegansk #marengs #pavlova 

Kikertomelett

Dette er rett og slett en klassiker. Denne omeletten har jeg hatt dilla p flere ganger, og det virker som den fortsetter "komme tilbake" som en periodevis hang-up. Oppskiften er faktisk selvdiktet, noe som kommer til vre sjelden kost. Den er s enkel at det er latterlig, og i tillegg er omeletten kjempegod og sunn. 


 

Du trenger:
1 dl kikertmel
1 dl vann-
1 ts bakepulver

Valgfrie ting:
Lkpulver
Paparikapulver
Salt
Pepper
Nringsgjr
Litt pisket aquafaba


1. Bland kikermel og vann
2. Bland inn krydder og bakepulver (og evt nringsgjr og litt pisket aquafaba)
3. Stek p medium varme til den er snn passelig gjennomstekt, og brett deretter i to. Om nskelig kan du legge noen grnnsaker opp som steker seg godt inni. 



Legg gjerne igjen en kommentar om denne oppskriften ble til en omelett ♥

#vegansk #inspirasjon #kikertomelett 

Les mer i arkivet Mai 2018 April 2018 Februar 2018


Hvis du er interessert i vegansk mat og vil bli inspirert, s er dette bloggen for deg! Flg gjerne min inspirasjonssnap veggisrr for daglig inspirasjon.