hits

Oppskrift: hjemmelaget granola

Denne oppskrifta er så enkel at det er helt vanvittig! Hvorfor lager ikke alle hjemmelaget musli, hvorfor har ikke JEG alltid gjort det? Det er jo så godt og økonomisk, og du kan bruke nøyaktig hva du vil i den. Dette må du prøve - lite jobb for mange husmorspoeng. Du trenger:
2 dl lettkokte havregryn
2 ss hampfrø
3 ss solsikkekjerner
3 ss linfrø
1 dl mandler, hakket
3-4 ss agavesirup


Slik gjør du:
Sett stekovnen på 165ºC. Bland alle ingrediensene i en bolle. Spre blandingen utover et stekebrett med bakepapir og stek midt i ovnen i 10-15 min. Rør rundt et par ganger underveis i steketiden. Avkjøl granolaen før du lagrer den i en lufttett boks eller glass.


Bli med i Vegansk Inspirasjon sin facebookgruppe HER♥

#granola #vegansk #lettvint #frokost

Røykaflaks

Da er uke 2 av prosjektet #råevarer igang. Du kan lese litt mer om hva det går ut på HER. Denne ukens råvare i fokus er: GULROT

Festen foregår for det meste på snachat, du kan følge meg der hvis du vil - brukernavnet er veggisrr. Noen oppskrifter havner dog på bloggen, og den første er verdens beste oppskrift på vegansk røykelaks- neklig røykaflaks. Denne oppskriften er ikke min, men jeg vil poste den likevel fordi den fortjener en liten hyllest, og å bli løftet fram i sola. Deling av oppskrift har selvfølgelig blitt avklart på forhånd. Originaloppskriften kommer fra veggispreik sin instagram. 

Dette trenger du:
En stor pose grov havsalt
3-4 store gulrøtter (etter min erfaring er det veldig viktig av det er god tykkelse på de)
1ss rapsolje
2ts liquid smoke
1ts hvitvinseddik


Slik gjør du:
Dekk bunnen av en ildfastform med grov havsalt. Legg gulrøttene oppi og dekk GODT med havsalt. Bak i ovn på 190 grader i 1,5 time. Avkjøl, skrell (dette går som regel fint bare med å bruke fingrene) og lag "skiver" med ostehøvel. Legg skivene i marinaden og la alt stå i kjøleskap 1-2 døgn. Jeg liker å ha det i en pose slik at jeg kan snu på posen en gang eller to i døgnet for å sørge for at det blir jevnt marinert.

Server røykaflaksen med hjemmelaget sennepssaus som du finner oppskrift på nedenfor.

Hjemmelaget sennepssaus:
2ss oatly imat fraiche
2ss pølsesennep
1ss bergbys sennep 
1-2 ss nøytral olje
1-2 ts hvitvinseddik
1 ts sukker
1-2 ss finhakket frisk dill


Bland alt godt og sett gjerne i kjøleskap en halvtime-time før servering så smakene får sette seg.

Denne oppskriften er en del av prosjektet mitt "råe-varer", cheezy navn - jeg vet, men det må til. Du kan lese mer om prosjektet HER. For å finne de andre oppskriftene i prosjektet kan du gå på forsiden av blogg.no og søke etter hashtaggen #råevarer eller kun klikke på hashtaggen, og for å finne kun de fra gulrotuka kan du søke på #råevarergulrot 

#råevarer #gulrot #råevarergulrot #kortreist #vegansk #bærekraftig #veganskinspirasjon #sunt 

Hjemmelaget lapskaus

En god gammeldags lapskaus er ofte et undervurdert måltid. Det er både godt og sunt, og man kan bruke rester av grønnsaker man har liggende i kjøleskapet. Denne versjonen inneholder kun grønnsaker - fordi jeg oppriktig synes det er best. Vil du ha noe mer protein i kan du enten kjøpe en kjøtterstatning, det finnes i de fleste dagligvarebutikker. Det er også et alternativ å tilsette bønner, linser, erter - eller kanskje sopp. 

Dette trenger du:
1 ss smør
1 middels/stor løk
1 purreløk med bladene 
2 ss tørket eller frisk persille
1 ss løkpulver
2 ss hvetemel
10 dl vann
2 terninger grønnsaksbuljong
300 gram potet
250 gram sellerirot 
200 gram gulrot 

Noen dråper sukkerkulør

Slik gjør du:
Skjær opp og forbered grønnsaker. Smelt smøret i en passelig kasserolle, fres løk og purreløk på medium varme. Bland inn løkpulver og persille og og la blandingen kose seg videre i noen minutter for å bringe fram mest mulig smak. Strø over 2 ss mel og bland det godt med resten. Tilsett vannet og buljongen og bland alt godt. La det koke opp på medium varme imens du rører av og til, bare så det ikke brenner seg. Når det bobler godt tilsetter du grønnsakene og skrur ned til lav/medium varme. Nå skal lapskausen kose seg under lokk i 50 min - det skal så vidt putre litt. La lapskausen stå de siste 20 minuttene og putre uten lokk. Før servering kan du dryppe sukkerkulør i lapskausen til du oppnår ønsket farge - tilsett litt og litt og rør godt inn før du tilsetter mer.


Meld deg gjerne inn i facebookgruppen Vegansk Inspirasjon HER

Denne oppskriften er en del av prosjektet mitt "råe-varer", cheezy navn - jeg vet, men det må til. Du kan lese mer om prosjektet HER. For å finne de andre oppskriftene i prosjektet kan du gå på forsiden av blogg.no og søke etter hashtaggen #råevarer eller kun klikke på hashtaggen, og for å finne kun de fra purreløkuka kan du søke på #råevarerpurreløk

#vegansk #lapskaus #miljøvennlig #purreløk #råevarer #råevarerpurreløk #kortreist 

Purreløk- og gulrotstuing

Purreløk- og gulrotstuing er det perfekte tilbehøret til en ekstra god hverdagsmiddag, spesielt til klassisk norsk husmannskost. Den er like populær blant voksne som hos barn. Det blir alltid oppspist og jeg tror ikke det er mulig å bli lei. Det er bare SÅ godt, faktisk - selv om det kanskje ikke ser like lekkert ut som det smaker. 

Du trenger (4 porsjoner): 
3 gulrøtter (250-300 gram)
1 purreløk (100-150 gram)
1 ss vegansk smør (lag gjerne selv HER)
2 ss mel
4 dl usøtet soyamelk
1/2 ss sukker
1/2 ts salt 


Slik gjør du:
Skrell og skjær opp gulrot og purreløk i biter på ca 1x1 cm (vanskelig oppgave, men det er ikke så nøye, bare ikke bitene er for små). Kok opp vann med litt salt i, og ha gulrøttene nedi. Kok gulrøttene i 7-8 min og tilsett så purreløken. Kok i 2-3 minutter til. Sil av vannet og sett grønnsakene til sides.

 Smelt smøret på medium varme. Tilsett melet og visp til en helt jevn masse. Spe med litt og litt plantemelk imens sausen koker opp. Her er det lov å skru opp varmen littegrann, men pass på så det ikke brenner seg i bunnen. Når du har brukt all melka og sausen er kokt opp tilsetter du sukker og salt. La sausen småkoke i 10 min. Dette er viktig for å få vekk melsmaken og for at den skal tykne skikkelig godt. Rør av og til. Vend grønnsakene inn i sausen og server. Meld deg gjerne inn i facebookgruppen Vegansk Inspirasjon HER ♥

Denne oppskriften er en del av prosjektet mitt "råe-varer", cheezy navn - jeg vet, men det må til. Du kan lese mer om prosjektet HER. For å finne de andre oppskriftene i prosjektet kan du gå på forsiden av blogg.no og søke etter hashtaggen #råevarer eller kun klikke på hashtaggen, og for å finne kun de fra purreløkuka kan du søke på #råevarerpurreløk

#purreløk #stuing #vegansk #barnevennlig #gulrot #råevarer #råevarerpurreløk

Purreløksuppe

Denne uken starter jeg det nye prosjektet mitt, nemlig én matvare i fokus - i en hel uke. På denne måten kan vi få en grunnlegende erfaring med å tilberede grønnsakene - og bruksområder, slik at man etter hvert kan finne sin egen inspirasjon til å skape deilige måltider med nye kombinasjoner. Jeg kommer til å prøve å ha fokus på mest sesongbaserte varer, og helst hovedsaklig norske. 

Den første matvaren jeg skal ta for meg er purreløk. Purreløk er noe av det jeg elsker å finne i kjøleskap, det er så anvendelig - og utrolig godt! Den første oppskriften er en enkel purreløksuppe. Jeg håper den faller i smak ♥Du trenger:
1 løk
1 fedd hvitløk
2 purreløk (300 gram) - Husk å bruk bladene også, bare skyll vekk jord
1 søtpotet (300-400 gram)
400 gram potet
1 liter vann 
2 terninger grønnsaksbuljong
Saften av 1/2-1 appelsin
Litt salt
Litt pepper (helst nykvernet)


Slik gjør du:
Skjær opp løk, hvitløk og purreløk. Varm opp litt olje på medium varme/høy i en ganske stor kasserolle og fres alt en god stund - gjerne 15 min. I mellomtiden kan du skrelle og skjære opp søtpotet og potet (poteten kan gjerne beholde skallet). Press saften av appelsinen nedi kasserollen og tilsett vannet og buljong. La suppa koke under lokk, på svak varme, i minst 15-20 min, men helst opp imot en time. Jo lengre du lar den stå og småputre, jo bedre kommer smakene fram. Mos til slutt alt med en stavmikser og server. Tilsett litt salt og nykvernet pepper om du vil, jeg bruker sjelden ekstra salt i maten på grunn av små (og store) munner som ikke har godt av for mye salt, men smaksmessig er det godt med en liten klype salt.Bli gjerne medlem av facebookgruppa Vegansk Inspirasjon HER ♥

For å finne de andre oppskriftene i prosjektet kan du gå på forsiden av blogg.no og søke etter hashtaggen #råevarer eller kun klikke på hashtaggen, og for å finne kun de fra purreløkuka kan du søke på #råevarerpurreløk.

#vegansk #purreløk #veganskinspirasjon #søtpotet #suppe #råevarer #råevarerpurreløk

Mac&cheEASY

Den perfekte retten for late netflix kvelder, nok til 1-2 personer, alt etter om du er like storspist som meg. Mer trenger jeg ikke å si om denne oppskriften. Håper det smaker!

Du trenger:
2,5dl makaroni (jeg brukte snarkokt for å gjøre det enklest mulig)
1ss vegansk smør (lag gjerne selv HER)
1ss hvetemel
1 boks oatly havrefløte (2,5dl)
1/2 terning grønnsaksbuljong
3ss næringsgjær 
1/2ts dijonsennep
1ss paprikakrydder
1ts maizenna 


Slik gjør du:
Sett på vann til makaroni og kok den etter anvisning på pakken. I mellomtiden kan du lage sausen: smelt smøret på medium varme. Tilsett melet og rør til det er en jevn masse. Spe med litt og litt havrefløte og rør hele tiden, tilsett buljong i løpet av denne prosessen, den løser seg gradvis opp. Tilsett næringsgjær, sennep, paprikakrydder - og til slutt maizenna, gjerne siktet og løst opp i pittelitt kaldevann hvis du gidder. Da slipper du eventuelle klumper - jeg derimot sikter den rett nedi sausen, og har ikke hatt problemer med det. Kok i et minutt eller to til, nå skal den ha tyknet fint. Hell sausen over makaronien, bland, og spis. Ta evt litt nykvernet pepper på toppen, det liker jeg.

-Jeg bruker næringsgjær fra iherb, klikk HER. Hvis du bruker denne linken sparer du 5% på hele kjøpet, og du støtter meg med 5% av kjøpesummen♥


Meld deg gjerne inn i facebookgruppen "Vegansk Inspirasjon" HER♥ 

#vegansk #makaroni #ost #mac&cheese 

Linsegrateng

Dette er den perfekte kosemiddagen. Her får man det beste fra begge verdener; skikkelig grisete makaroni med hvitsaus og mais - og utrolig sunne og næringsrike linser, og grønnsaker. Jeg tror aldri mine barn har spist så mye til middag før.

Du trenger (nok til en stor ildfastform):
-2,5 dl tørre grønne linser (200 gram)
-1 pose fryst blomkålblanding eller lignende (500 gram)
-1 boks mais
-2,5 dl makaroni (150 gram) / bytt gjerne til f.eks bønnepasta for en sunnere versjon
-Ost til topping
Saus:
-3 ss vegansk smør (du kan lage selv HER hvis du vil)
-3 ss hvetemel
-7,5 dl plantemelk
-2ss røkt paprikapulver
-2ss løkpulver
-Litt næringsgjær (kan evt sløyfes eller strøs på toppen ved servering)
-1/2 ts salt
-Bittelitt pepper


Slik gjør du:
Skru stekovnen på 225 grader. Kok linsene i 20-30 min til de er møre. Kok makaroni etter anvisning på pakken. Lag sausen (egen oppskrift nedenfor). Finn en ildfastform og ha de kokte linsene, brokkoliblanding, mais og kokt makaroni nedi. Tøm sausen over. Bland alt godt sammen og ha ost på toppen. Stek midterst i stekovnen i ca 30 min.

Smakfull hvitsaus:
Smelt smør på lav varme, tilsett mel og rør til det er en masse uten klumper. Tilsett litt og litt av melken imens du rører til det har kokt opp. Skru ned varmen og la det koke i et par minutter, minst. Tilsett krydrene og evt næringsgjær. 


-Bli gjerne medlem av facebookgruppen Vegansk Inspirasjon HER ♥

#mat #vegansk #hverdagsmat

Garantert vellykkede bananlapper

Jeg kan umulig være den eneste frustrerte mammaen som har stått på kjøkkenet opptil flere ganger og lurt på hvorfor de forbaska bananlappene ikke blir noe annet enn en klump med søl, og ikke noen saftige pannekaker, slik det skulle bli i følge oppskriften. Vel, jeg har endelig gjort det såpass mange ganger at jeg har blitt en mester. Mester'n på banalapper som ser ut som bananlapper - det er meg! 

Disse lappene slår alltid an hos mine kresne barn, og det sier en del. 

Disse bananlappene er utrolig lettvinte, og egner seg til frysing. Dobbel gjerne oppskriften og frys ned. NB! Det er ikke anbefalt å overdrive inntaket av linfrø, blant annet fordi det virker avførende. Bruk sunn fornuft. Bananlapper av og til er ikke farlig♥​

Du trenger:
3 bananer
3 dl økologisk havremelk (evt soyamelk hvis de skal være glutenfrie)
2,5 dl havregryn 
2 ss linfrø
3 ss chiafrø

Framgangsmåte:
Ha alle ingrediensene i en blender, og blend i et par minutter. Evt kan du bruke stavmikser, det fungerer også helt greit. La røra stå i minst 10 min (helst 30 og gjerne over natta) imens du varmer opp en non-stick stekepanne (gjerne med litt olje) til medium varme. Ikke bli fristet til å skru opp varmen for å få stekepanna fort varm, ta tiden til hjelp. Røra har uansett bare godt av å få stå en stund før bruk. Stek små lapper under lokk til de ser litt "tørre" ut på toppen, så snu de forsiktig. Lappene skal være sånn passelig gyllen på begge sidene. 

-Ikke snu de for tidlig, da kommer de til å gå i oppløsning. Motstå fristelsen. VÆR TÅLMODIG
-Ikke bruk for høy varme, jeg kan ikke få sagt dette nok. Det er omtrent alltid det folk gjør feil, enten for varm, eller for kald panne. Bruk god til på å varme opp stekepanna, så går det som en drøm.
-Ikkev dropp å bruk lokk 
Meld deg gjerne inn i facebookgruppen Vegansk Inspirasjon HER ♥

#bananlapper #vegansk #babymat #sunt #barnemat #bananpannekaker

Dehydrering av løk

Dehydrering av løk og hvitløk (og forsåvidt annen frukt og grønt) er noe jeg virkelig har fått øynene opp for. Det er en så fantastisk måte å kunne lage seg en sunn og hjemmelaget gryterett etter en lang dag på null tid. Når man tørker frukt og grønt beholder man næringsstoffene, og holdbarheten blir utrolig lang (flere år i noen tilfeller). 

Slik tørker du løk i stekovn:
1. Skjær opp løken i strimler eller biter. Jeg foretrekker personlig strimler av rødløk, da det tar seg veldig godt ut i gaver osv. Strimlene bør være ca en halv cm. 
2. Legg strimlene utover et stekebrett med eller uten bakepapir, pass på at de ikke ligger alfor tett.
3. Sett inn i stekovnen på 50-60 grader i 6 timer ca. Kanskje litt mer, kanskje litt mindre. Dette kommer du til å klare å kjenne på løken. Det er lett å kjenne når den er helt tørr.

Når den tørkede løken skal bruker i matretter må den bløtlegges i 10 min, og så kokes i 5 min. Eller du kan bare ha den rett i en suppe eller gryterett og koke det i 10-15 min uten å bløtlegge først. Både metoden for tørking, og for anvendelse er den samme stort sett samme hva du vil tørke.

Hvis du vil lage store mengder på en gang, eller du bare er over gjennomsnittet glad i å tørke mat, så kan du alltids investere i en dehydrator/frukttørker. Google it, så finner du ut av det, jeg ville bare tipse om at det finnes. #dehydrering #tørking #konservering #julegaver

Pålegg med solsikkekjerner

Dette pålegget her anbefaler jeg varmt å prøve, det er helt nydelig, både ernæringsmessig og smaksmessig.

Du trenger:
1,5 dl solsikkekjerner (bløtlagte)
1 dl soltørka tomater (bløtlagte eller i olje fra glass)
1 oppskjært tomat
1 ss tomatpuré
2 ss sitronsaft
2 ss vann
1 ss olje
1-2 ts paprikapulver
Litt salt
Litt pepper


Framgangsmåte:
Dette er svært enkelt, det eneste som kan være litt vanskelig er å huske at du skal legge i bløt 1,5 dl solsikkekjerner (og evt tomater hvis du ikke bruker glass) noen timer/kvelden før du skal lage pålegget. Ellers er det bare å blande alt og mose med stavmikser. 


Oppskriften fant jeg HER.

Bli gjerne med i facebookgruppen Vegansk Inspirasjon HER.

#vegansk #hjemmelaget #pålegg

Veganske vårruller

Du trenger:
2 løker
4 fedd hvitløk 
600 gram hodekål 
4 gulrøtter (ca 300 gram)
Ca 450 gram soyafarse (ca 1,5 pakke)
Ønsket mengde mais, jeg tok ca en halv boks
Filodeig (kjøp et par pakker så fryser du bare ned hvis det blir for mye)
Slik gjør du:
Kutt opp løk, hvitløk og hodekål. Skrell og rasp gulrøttene. Varm opp en stekepanne med litt olje. Stek løken og hvitløken i noen minutter til de er myke. Tilsett hodekålen og stek i noen minutter til. Tilsett til slutt gulrota og ca 10 ss sweet chilli saus og en dæsj soyasaus. Ha blandingen over i en bolle og stek farse med mais i stekepanna. Til slutt blander du farsen oppi bollen med det andre i, og ruller vårruller av filodeig. Jeg brukte ca 1,5-2 ss fyll per ark. Skal pensles med olje og stekes på 225 grader i 15 min.

Meld deg gjerne inn i facebookgruppa Vegansk Inspirasjon HER.

#vegansk #vårruller 

Veganske nuggets

Ærlig talt, dere? Hva kan være bedre enn å spise nuggets uten dårlig samvittighet? Nei, de er ikke fettfrie, tvert imot, masse fett i de. Det er ikke det jeg mente med "uten dårlig samvittighet". De er nemllig VEGANSKE! Ay caramba! Dessuten er glutenmel usedvanlig proteinrikt! Men ja, håper dere liker oppskriften (som jeg forøvring omtrent sjal fra Preacher Lawson på YouTube, følg han!). Here it goes!

Du trenger:
5 dl glutenmel (ikke forveksle det med glutenfritt mel, nå da, he-he)
5 dl vann (max! prøv deg litt fram, så lenge alt melet er "borte" så er det nokk vann)
2 ss pepper
2 ss paprikapulver
2 ss løkpulver
2 ss hvitløkspulver
1 ss salt
1 ss chillipulver (eller så mye du foretrekker)
Noen dl vanlig mel eller mandelmel

Framgangsmåte:
Sett en mellomstor/stor kasserolle med vann til koking. Bland glutenmelet og krydderet og tilsett deretter vann til deigen er fast, det er ikke sikkert du trenger å bruke alt vannet. Form små flate "flak" og legg i det kokende vannet. Lag de mindre enn du tror du må, de øser ganske mye ut. Kok i 30-40 min. Når det har kokt ferdig tar du de ut og prøver å klemme ut litt av det overflødige vannet. Tøm nå kjelen for vann og fyll den med olje og varm opp den, du må ikke ha termometer, men hvis du har så skal oljen være ca 160 grader når den er klar. Rull nuggetsene i melet og legg de nedi med en fiskespade eller noe annet bare så du ikke brenner deg (ja, jeg er veganer og har en fiskespade, deal with it). Ta de opp igjen etter noen minutter, du der på de at de er fine og gyllene når de er klar. "Innmaten" er jo allerede kokt i en stor halvtime så det er ikke så nøye hvor lenge du friterer. Server med en god saus! Vel bekomme ♥

Bli gjerne medlem av facebookgruppen "Vegansk Inspirasjon" HER #vegansk #nuggets #vegetar #kjøttfri #veganskinspirason

Hjemmelaget grillkrydder

Hjemmelaget grillkrydder er så UTROLIG godt, mye bedre enn kjøpekrydder spør du meg! Dessuten er det en fin gave å gi vekk nå som det nærmer seg jul. Det er kjempeenkelt å lage, og alle ingrediensene skal være mulig for de fleste å få tak i. 

Framgangsmåte:

2 ss havsalt
1 ss paprikapulver
1 ss sukker
1,5 ss løkpulver
1 ts sellerisalt
1 ts estragon
1 ts allehånde
1/2 ts hvit pepper
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts karri


Bland alle krydrene, og TA-DA! Vel bekomme ♥Meld deg gjerne inn i facebookgruppen "Vegansk Inspirasjon" for daglig inspirasjon. (HER)

 

Hjemmelaget vegansk smør / rapskokos

Å lage sitt eget veganske smør er virkelig noe jeg har hatt lyst til lenge, så endelig bare gjorde jeg det. Jeg så på masse oppskrifter og kom til slutt fram til en slags mellomting jeg likte godt. Denne oppskriften er kjempeenkel og lettvint, og smøret blir veldig godt på smak og konsistens.


Du trenger:
3,5 dl flytende kokosolje (f.eks HER er det billig)
1,2 dl usøtet soyamelk
0,5-1 dl nøytral olje (0,5 dl gir veldig hardt smør og 1 dl gir veldig smøremykt smør, juster etter ønske)
Litt salt (jeg foretrekker ca 2 ts havsaltflak knust)
1 ts eplecidereddik 
6 ss lecitin pulver (HER)


Framgangsmåte:
Bland alt sammen i en blender og blend! Fyll så over i ønskede former og sett på kjøl eller frys. Vel bekomme ♥Legg gjerne til inspirasjonskanalen veggisrr på snapchat, og sjekk gjerne ut den nye facebookgruppen "Vegansk Inspirasjon" (HER)

#vegansk #smør #margarin 

Hjemmelaget vegansk burgerdressing

En av de tingene jeg hadde vanskelig for å "forlate" da jeg ble veganer var min kjære hamburgerdressing. But cry no more tears. Her kommer redningen, og den er kjempeenkel.


Du trenger: 
6 store ss vegansk majones. Oppskrift HER (jeg dropper ofte sennepen i denne oppskriften når jeg skal bruke den til dressing)
3-4 ss hakket sylteagurk
1,5 ss sennep
Ca 1/2 gul løk finnhakket (kanskje helst litt mindre men bruk resten i burgerene)
3 ts paprikapulver
3-4 ts dill


Framgangsmåte:
Bland alle ingrediensene og smak til med dill og pepper. Sett gjerne i kjøleskap en stund før bruk så den får sette seg litt og tykne, men dette er ikke noe must.Husk forresten å legge til snapchaten "veggisrr" for daglig inspirasjon, og sjekk gjerne ut facebookgruppen "vegansk inspirasjon" (HER)

#burger #dressing #burgerdressing 

Ostete makaronigrateng

Idag skulle jeg bruke noen rester fra kjøleskapet, samtidig som maten skulle være godkjent av 3-åringen, og den måtte være enkel å lage. Resultatet ble en skikkelig god makaronigrateng. Den ble sinnsykt god, så jeg anbefaler virkelig å prøve denne oppskriften! Husk å bokmerk den så du ikke glemmer den mellom alle de deilige veganske oppskriftene.

Du trenger:

 • 1 pose brokkoliblanding
 • Ønsket mengde makaroni
 • 1 boks mais
 • En pakke oatly imat 
 • 2-3 dl oatly ikaffe
 • Litt næringsgjær
 • Litt vegeta
 • Litt paprikakrydder
 • Litt salt
 • Litt vegansk ost som smelter (go vegan eller violife for pizza anbefaler jeg) 
 • 250 gram tofu
 • 1 pakke marinade

Framgansmåte:

1. Det første du må gjøre er å dele tofuen i cm tykke skiver og legge de i press en halvtimes tid mellom to lag tørkepapir eller kopphåndkle. 
2. Del tofuen opp i enda mindre biter og legg den i en skål og tøm marinaden over. Dette burde gjøres et par timer før du skal begynne på maten så den får ligge på kjøl med marinade lengst mulig.3. Kok ønsket mengde makaroni
4. Kok opp imaten og ikaffen med litt vegansk ost, næringsgjær, litt vegetakrydder, paprikapulver og litt salt. NB: IKKE GJØR DETTE... det ble et helvetes styr


5. Tøm posen med brokkoliblanding i en ildfast form


6. Legg over makaroni og mais7. Tøm over ostesausen


8. Stek og tilsett tofuen i ildfastformen


9. Bland alt sammen godt og topp med vegansk ost


10. Stek i ovnen på 225 grader til osten er sånn fin og smeltet

Legg gjerne igjen en kommentar hvis du likte oppskriften, og følg gjerne snapchaten min "veggisrr" for daglig inspirasjon ♥

#vegansk #grateng #form #makaroni #ostesaus #tofu

Omelettkaker

Disse deilige kakene kan du enten spise som en lunsj i seg selv, eller du kan ha de til middag. De gjør seg godt i matpakken. De er enkle å lage, kjempegode, og sunne. Jeg brukte også svart salt, som gir en skikkelig eggesmak.

Du trenger (nok til ett brett):

 • 120 gram kikertmel
 • 160-190 gram vann
 • 4-5 ss stivpisket aquafaba
 • 3 ts bakepulver
 • 2 ts natron
 • 1 ts eplecidereddik
 • Ca 4 ss soltørkede tomater (fra glass, uten oljen)
 • 2-3 vårløker
 • En paprika
 • 4 ss næringsgjær
 • Litt vegeta 
 • Litt svart salt
 • Litt paprikapulver
 • Litt løkpulver
   

Framgangsmåte:

1. Bland sammen kikertmel, vann, krydder og næringsgjær. Også bakepulver, natron og eplecidereddik. Nå er grunnlaget lagt.


2. Vend inn stivpisket aquafaba


3. Tilsett forsiktig paprika og vårløk4. Tøm i en cupcake form, klikk HER.


5. Stek på 200 grader i sånn 20 min ish.. kanskje? Du ser når de er ferdige. 


6. La de kjøle seg godt ned før du prøver å ta de ut


NB: dine kommer til å bli mye støre, forhåpentligvis, jeg hadde en glipp med bakepulveret. Uansett gode.

INNLEGGET INNEHOLDER AFFILIATSLENKER

Legg gjerne igjen en kommentar om du likte oppskriften ♥

#vegansk #vegetar #kikerter #kikertmel #omelett 

 

Verdens beste iskaffe

Jeg elsker iskaffe. Jeg har mange oppskrifter og lager iskaffe flere ganger i uka, til tider hver eneste dag. Denne oppskriften er dog den som blir flittigst brukt. Det er en basisoppskrift som du kan gjøre hva du vil med. For eksempel tar jeg av og til litt kanel i. Du trenger:

 • 2 ss vanlig filterkaffe
 • 1/2 ts kakao
 • 2 ss lønnesirup eller kaffesirup (jeg personlig er en stor fan av kaffesirup med irish coffee smak)
 • Oatly ikaffe 
 • Litt salt

Framgangsmåte:

1. Ta et kaffeglass og ha nedi kaffe, kakao, salt og sirup


2. Fyll opp glasset med havremelk (ikke helt fullt), og rør godt rundt


3. Sett glasset i kjøleskapet i minst to timer


4. Fyll opp et nytt glass med isbiter og sil iskaffen over isbitene


5. NYT ♥
Legg igjen en kommentar hvis du har spørsmål, eller likte oppskriften. Oppskriften er inspirert av "the buddhist chef" på facebook.

Del gjerne ♥

#iskaffe #vegansk #inspirasjon #oatly

Vegansk pavlova

Vegansk pavlova - bossen av alle aquafabaoppskrifter. Dette MÅ du prøve. Det er få ting som er så tilfredsstillende som å klare å gjenskape noe som er laget nesten kun av eggehviter i vegansk versjon. Jeg prøvde mange oppskrifter før jeg kom over denne oppskrifta, men nå er koden knekt. Her kommer hemmeligheten.


 

Dette trenger du:

 • Aquafaba fra en boks kikerter
 • 0.6 dl eggerstatningspulver 
 • 1 ts eplecidereddik
 • 2.9 dl ekstra finkornet sukker (caster sugar)
 • 1-2 ss pektin
 • 1/4 ts xanthan gum
 • 1 ts veniljeekstrakt


Nå lurer du sikkert på hvor du skal finne alt dette? Caster sugar fant jeg på eurospar, men jeg vet ikke om det egentlig MÅ være caster sugar heller, men jeg holder meg til det siden jeg har klart å fått tak i det. Det er IKKE det samme som melis. Eggerstatning, xanthan gum og vanljeekstrakt kan du kjøper HER. Den linken gir deg noen prosent rabatt, og ja, jeg tjener også noen få kroner på det. Vaniljeekstrakt får du ikke tak i her i Norge, så anbefaler deg å kjøpe alt i en smell siden frakten er så dyr selv om man kjøper kun en ting på iherb, så sammenlagt blir det billigere. Pektin får kan kjøpt i alle dagligvarbutikker, tror jeg(?). 

Framgansmåte:
1. Forhåndsvarm ovnen til ca 100 grader (litt over på min ovn - dette må du selv forske litt på)
2. Ha aquafaba, eggerstatningspulver og eplecidereddik i kjøkkenmaskina eller en mikser, og sett den på¨nesten full fart i 10 minutter.3. Bland sammen sukkeret, xanthan gum og pektin i en skål, og tilsett liiiiitt van og rør rundt til det er litt klumpete. Blandingen skal ikke være våt, bare litt klumpete.


4. Tilsett sukkerblandingen i bollen med aquafaba 1 ss om gangen imens mikseren fortsatt står på høyt tempo, og når alt er tilsatt skal det mikse i 10 min til.5. Når alt er ferdigpisket tilsetter du 1 ts vaniljeekstrakt og mikser i 10 min bare for å blande det inn.
6. Spre marengsen utover et bakepapirkledd stekebrett i en sirkel på ca 20-25 cm. 7. Stek i 2,5-3 timer , og når den er ferdig skal den stå i ovnen og kjøle seg ned i minst 3 timer etterpå UTEN Å ÅPNE OVNSDØRA.
8. Pynt med ønsket pynt, jeg har prøvd litt forskjellig, men alpro vaniljedessert med friske bær på toppen er det jeg har likt best så langt.

Originaloppskriften er HER.

Legg igjen en kommentar og del gjerne innlegget om du likte det♥

#vegansk #marengs #pavlova 

Kikertomelett

Dette er rett og slett en klassiker. Denne omeletten har jeg hatt dilla på flere ganger, og det virker som den fortsetter å "komme tilbake" som en periodevis hang-up. Oppskiften er faktisk selvdiktet, noe som kommer til å være sjelden kost. Den er så enkel at det er latterlig, og i tillegg er omeletten kjempegod og sunn. 


 

Du trenger:
1 dl kikertmel
1 dl vann-
1 ts bakepulver

Valgfrie ting:
Løkpulver
Paparikapulver
Salt
Pepper
Næringsgjær
Litt pisket aquafaba


1. Bland kikermel og vann
2. Bland inn krydder og bakepulver (og evt næringsgjær og litt pisket aquafaba)
3. Stek på medium varme til den er sånn passelig gjennomstekt, og brett deretter i to. Om ønskelig kan du legge noen grønnsaker oppå som steker seg godt inni. Legg gjerne igjen en kommentar om denne oppskriften ble til en omelett ♥

#vegansk #inspirasjon #kikertomelett 

Les mer i arkivet » April 2018 » Februar 2018 » Januar 2018


Hvis du er interessert i vegansk mat og vil bli inspirert, så er dette bloggen for deg! Følg gjerne min inspirasjonssnap veggisrr for daglig inspirasjon.

Kontakt


ragnaroaldset@gmail.com