hits

To julegavetips helt på tampen

Her kommer to enkle julegavetips helt i siste liten. De må ikke stå i kjøleskap, og de har lang holdbarhet.

Innlegget inneholder affiliateslenker. Hvis dere handler gjennom de får dere 5% rabatt, og jeg får 5% provisjon. Dere må ikke bruke mine linker, men jeg setter pris på støtten hvis dere uansett skal kjøpe produktet ♥

Julegavetips #1: Hjemmelaget kropsskrubb
Dette er en utrolig enkel og fornuftig gave. Det er flere fordeler med denne skrubben i forhold til en hvilken som helst butikkjøpt en. Denne er uten unødvendige og potensielt hormonforstyrrende og kreftframkallende kjemikalier. Den er hudvennlig, dette er viktig for meg som reagerer på omtrent alt. Den er miljøvennlig, altså uten f.eks mikroplast som ofte er i slike produkter. Dessuten er den utrolig god og fuktighetsgivende. 
Du trenger:
1 dl havsalt
1 dl sukker
2 dl kokosolje
1-2ts vaniljeekstrakt (kan kjøpes HER)
Litt revet sitronskall (valgfritt)

Bland sammen ingrediensene og spa over i ønskede glass. Jeg fikk nok til tre relativt små glass av denne oppskriften. Husk at skrubben er veldig drøy i bruk.Julegavetips #2: Tørr suppemiks
Dette får sånn ca alle fra meg til jul i år. Denne suppen har allerede blitt en stor favoritt her i huset, og jeg er ganske sikker på at den skal falle i smak hos de fleste. Den er utrolig enkel, veldig sunn, og annerledes!

Du trenger:
1,5 dl røde linser
1,5 dl grønne linser
1 ss curry pulver
1 ss tørka løk (les mer om tørking/dehydrering av frukt og grønt HER, det er ikke så vanskelig heldigvis)
1 ss tørka hvitløk
2 terninger grønnsaksbuljong

Tøm ingrediensene i et glass lagvis i den rekkefølgen de står skrevet, og send gjerne med en boks kokosmelk, og selvfølgelig instruksjoner på en lapp. 

Instruksjoner:
Tilsett 1 liter vann og en boks kokosmelk og kok i 20-30 min. 
Meld deg gjerne inni gruppen Vegansk Inspirasjon HER ♥

#julegavetips #hjemmelaget #julegave 

Dehydrering av løk

Dehydrering av løk og hvitløk (og forsåvidt annen frukt og grønt) er noe jeg virkelig har fått øynene opp for. Det er en så fantastisk måte å kunne lage seg en sunn og hjemmelaget gryterett etter en lang dag på null tid. Når man tørker frukt og grønt beholder man næringsstoffene, og holdbarheten blir utrolig lang (flere år i noen tilfeller). 

Slik tørker du løk i stekovn:
1. Skjær opp løken i strimler eller biter. Jeg foretrekker personlig strimler av rødløk, da det tar seg veldig godt ut i gaver osv. Strimlene bør være ca en halv cm. 
2. Legg strimlene utover et stekebrett med eller uten bakepapir, pass på at de ikke ligger alfor tett.
3. Sett inn i stekovnen på 50-60 grader i 6 timer ca. Kanskje litt mer, kanskje litt mindre. Dette kommer du til å klare å kjenne på løken. Det er lett å kjenne når den er helt tørr.

Når den tørkede løken skal bruker i matretter må den bløtlegges i 10 min, og så kokes i 5 min. Eller du kan bare ha den rett i en suppe eller gryterett og koke det i 10-15 min uten å bløtlegge først. Både metoden for tørking, og for anvendelse er den samme stort sett samme hva du vil tørke.

Hvis du vil lage store mengder på en gang, eller du bare er over gjennomsnittet glad i å tørke mat, så kan du alltids investere i en dehydrator/frukttørker. Google it, så finner du ut av det, jeg ville bare tipse om at det finnes. #dehydrering #tørking #konservering #julegaver

Pålegg med solsikkekjerner

Dette pålegget her anbefaler jeg varmt å prøve, det er helt nydelig, både ernæringsmessig og smaksmessig.

Du trenger:
1,5 dl solsikkekjerner (bløtlagte)
1 dl soltørka tomater (bløtlagte eller i olje fra glass)
1 oppskjært tomat
1 ss tomatpuré
2 ss sitronsaft
2 ss vann
1 ss olje
1-2 ts paprikapulver
Litt salt
Litt pepper


Framgangsmåte:
Dette er svært enkelt, det eneste som kan være litt vanskelig er å huske at du skal legge i bløt 1,5 dl solsikkekjerner (og evt tomater hvis du ikke bruker glass) noen timer/kvelden før du skal lage pålegget. Ellers er det bare å blande alt og mose med stavmikser. 


Oppskriften fant jeg HER.

Bli gjerne med i facebookgruppen Vegansk Inspirasjon HER.

#vegansk #hjemmelaget #pålegg

Veganske vårruller

Du trenger:
2 løker
4 fedd hvitløk 
600 gram hodekål 
4 gulrøtter (ca 300 gram)
Ca 450 gram soyafarse (ca 1,5 pakke)
Ønsket mengde mais, jeg tok ca en halv boks
Filodeig (kjøp et par pakker så fryser du bare ned hvis det blir for mye)
Slik gjør du:
Kutt opp løk, hvitløk og hodekål. Skrell og rasp gulrøttene. Varm opp en stekepanne med litt olje. Stek løken og hvitløken i noen minutter til de er myke. Tilsett hodekålen og stek i noen minutter til. Tilsett til slutt gulrota og ca 10 ss sweet chilli saus og en dæsj soyasaus. Ha blandingen over i en bolle og stek farse med mais i stekepanna. Til slutt blander du farsen oppi bollen med det andre i, og ruller vårruller av filodeig. Jeg brukte ca 1,5-2 ss fyll per ark. Skal pensles med olje og stekes på 225 grader i 15 min.

Meld deg gjerne inn i facebookgruppa Vegansk Inspirasjon HER.

#vegansk #vårruller 

Les mer i arkivet » Mai 2018 » April 2018 » Februar 2018


Hvis du er interessert i vegansk mat og vil bli inspirert, så er dette bloggen for deg! Følg gjerne min inspirasjonssnap veggisrr for daglig inspirasjon.