hits

Ostete makaronigrateng

Idag skulle jeg bruke noen rester fra kjleskapet, samtidig som maten skulle vre godkjent av 3-ringen, og den mtte vre enkel lage. Resultatet ble en skikkelig god makaronigrateng. Den ble sinnsykt god, s jeg anbefaler virkelig prve denne oppskriften! Husk bokmerk den s du ikke glemmer den mellom alle de deilige veganske oppskriftene.

Du trenger:

  • 1 pose brokkoliblanding
  • nsket mengde makaroni
  • 1 boks mais
  • En pakke oatly imat 
  • 2-3 dl oatly ikaffe
  • Litt nringsgjr
  • Litt vegeta
  • Litt paprikakrydder
  • Litt salt
  • Litt vegansk ost som smelter (go vegan eller violife for pizza anbefaler jeg) 
  • 250 gram tofu
  • 1 pakke marinade

Framgansmte:

1. Det frste du m gjre er dele tofuen i cm tykke skiver og legge de i press en halvtimes tid mellom to lag trkepapir eller kopphndkle. 
2. Del tofuen opp i enda mindre biter og legg den i en skl og tm marinaden over. Dette burde gjres et par timer fr du skal begynne p maten s den fr ligge p kjl med marinade lengst mulig.



3. Kok nsket mengde makaroni
4. Kok opp imaten og ikaffen med litt vegansk ost, nringsgjr, litt vegetakrydder, paprikapulver og litt salt. 



NB: IKKE GJR DETTE... det ble et helvetes styr


5. Tm posen med brokkoliblanding i en ildfast form


6. Legg over makaroni og mais



7. Tm over ostesausen


8. Stek og tilsett tofuen i ildfastformen


9. Bland alt sammen godt og topp med vegansk ost


10. Stek i ovnen p 225 grader til osten er snn fin og smeltet

Legg gjerne igjen en kommentar hvis du likte oppskriften, og flg gjerne snapchaten min "veggisrr" for daglig inspirasjon ♥

#vegansk #grateng #form #makaroni #ostesaus #tofu

Omelettkaker

Disse deilige kakene kan du enten spise som en lunsj i seg selv, eller du kan ha de til middag. De gjr seg godt i matpakken. De er enkle lage, kjempegode, og sunne. Jeg brukte ogs svart salt, som gir en skikkelig eggesmak.

Du trenger (nok til ett brett):

  • 120 gram kikertmel
  • 160-190 gram vann
  • 4-5 ss stivpisket aquafaba
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ts natron
  • 1 ts eplecidereddik
  • Ca 4 ss soltrkede tomater (fra glass, uten oljen)
  • 2-3 vrlker
  • En paprika
  • 4 ss nringsgjr
  • Litt vegeta 
  • Litt svart salt
  • Litt paprikapulver
  • Litt lkpulver
     

Framgangsmte:

1. Bland sammen kikertmel, vann, krydder og nringsgjr. Ogs bakepulver, natron og eplecidereddik. N er grunnlaget lagt.


2. Vend inn stivpisket aquafaba


3. Tilsett forsiktig paprika og vrlk



4. Tm i en cupcake form, klikk HER.


5. Stek p 200 grader i snn 20 min ish.. kanskje? Du ser nr de er ferdige. 


6. La de kjle seg godt ned fr du prver ta de ut


NB: dine kommer til bli mye stre, forhpentligvis, jeg hadde en glipp med bakepulveret. Uansett gode.

INNLEGGET INNEHOLDER AFFILIATSLENKER

Legg gjerne igjen en kommentar om du likte oppskriften ♥

#vegansk #vegetar #kikerter #kikertmel #omelett 

 

Verdens beste iskaffe

Jeg elsker iskaffe. Jeg har mange oppskrifter og lager iskaffe flere ganger i uka, til tider hver eneste dag. Denne oppskriften er dog den som blir flittigst brukt. Det er en basisoppskrift som du kan gjre hva du vil med. For eksempel tar jeg av og til litt kanel i. 



Du trenger:

  • 2 ss vanlig filterkaffe
  • 1/2 ts kakao
  • 2 ss lnnesirup eller kaffesirup (jeg personlig er en stor fan av kaffesirup med irish coffee smak)
  • Oatly ikaffe 
  • Litt salt

Framgangsmte:

1. Ta et kaffeglass og ha nedi kaffe, kakao, salt og sirup


2. Fyll opp glasset med havremelk (ikke helt fullt), og rr godt rundt


3. Sett glasset i kjleskapet i minst to timer


4. Fyll opp et nytt glass med isbiter og sil iskaffen over isbitene


5. NYT ♥




Legg igjen en kommentar hvis du har sprsml, eller likte oppskriften. Oppskriften er inspirert av "the buddhist chef" p facebook.

Del gjerne ♥

#iskaffe #vegansk #inspirasjon #oatly

Vegansk pavlova

Vegansk pavlova - bossen av alle aquafabaoppskrifter. Dette M du prve. Det er f ting som er s tilfredsstillende som klare gjenskape noe som er laget nesten kun av eggehviter i vegansk versjon. Jeg prvde mange oppskrifter fr jeg kom over denne oppskrifta, men n er koden knekt. Her kommer hemmeligheten.


 

Dette trenger du:

  • Aquafaba fra en boks kikerter
  • 0.6 dl eggerstatningspulver 
  • 1 ts eplecidereddik
  • 2.9 dl ekstra finkornet sukker (caster sugar)
  • 1-2 ss pektin
  • 1/4 ts xanthan gum
  • 1 ts veniljeekstrakt


N lurer du sikkert p hvor du skal finne alt dette? Caster sugar fant jeg p eurospar, men jeg vet ikke om det egentlig M vre caster sugar heller, men jeg holder meg til det siden jeg har klart ftt tak i det. Det er IKKE det samme som melis. Eggerstatning, xanthan gum og vanljeekstrakt kan du kjper HER. Den linken gir deg noen prosent rabatt, og ja, jeg tjener ogs noen f kroner p det. Vaniljeekstrakt fr du ikke tak i her i Norge, s anbefaler deg kjpe alt i en smell siden frakten er s dyr selv om man kjper kun en ting p iherb, s sammenlagt blir det billigere. Pektin fr kan kjpt i alle dagligvarbutikker, tror jeg(?). 

Framgansmte:
1. Forhndsvarm ovnen til ca 100 grader (litt over p min ovn - dette m du selv forske litt p)
2. Ha aquafaba, eggerstatningspulver og eplecidereddik i kjkkenmaskina eller en mikser, og sett den pnesten full fart i 10 minutter.



3. Bland sammen sukkeret, xanthan gum og pektin i en skl, og tilsett liiiiitt van og rr rundt til det er litt klumpete. Blandingen skal ikke vre vt, bare litt klumpete.


4. Tilsett sukkerblandingen i bollen med aquafaba 1 ss om gangen imens mikseren fortsatt str p hyt tempo, og nr alt er tilsatt skal det mikse i 10 min til.



5. Nr alt er ferdigpisket tilsetter du 1 ts vaniljeekstrakt og mikser i 10 min bare for blande det inn.
6. Spre marengsen utover et bakepapirkledd stekebrett i en sirkel p ca 20-25 cm. 



7. Stek i 2,5-3 timer , og nr den er ferdig skal den st i ovnen og kjle seg ned i minst 3 timer etterp UTEN PNE OVNSDRA.
8. Pynt med nsket pynt, jeg har prvd litt forskjellig, men alpro vaniljedessert med friske br p toppen er det jeg har likt best s langt.

Originaloppskriften er HER.

Legg igjen en kommentar og del gjerne innlegget om du likte det♥

#vegansk #marengs #pavlova 

Les mer i arkivet Mai 2018 April 2018 Februar 2018


Hvis du er interessert i vegansk mat og vil bli inspirert, s er dette bloggen for deg! Flg gjerne min inspirasjonssnap veggisrr for daglig inspirasjon.