hits

Ostete makaronigrateng

Idag skulle jeg bruke noen rester fra kjøleskapet, samtidig som maten skulle være godkjent av 3-åringen, og den måtte være enkel å lage. Resultatet ble en skikkelig god makaronigrateng. Den ble sinnsykt god, så jeg anbefaler virkelig å prøve denne oppskriften! Husk å bokmerk den så du ikke glemmer den mellom alle de deilige veganske oppskriftene.

Du trenger:

  • 1 pose brokkoliblanding
  • Ønsket mengde makaroni
  • 1 boks mais
  • En pakke oatly imat 
  • 2-3 dl oatly ikaffe
  • Litt næringsgjær
  • Litt vegeta
  • Litt paprikakrydder
  • Litt salt
  • Litt vegansk ost som smelter (go vegan eller violife for pizza anbefaler jeg) 
  • 250 gram tofu
  • 1 pakke marinade

Framgansmåte:

1. Det første du må gjøre er å dele tofuen i cm tykke skiver og legge de i press en halvtimes tid mellom to lag tørkepapir eller kopphåndkle. 
2. Del tofuen opp i enda mindre biter og legg den i en skål og tøm marinaden over. Dette burde gjøres et par timer før du skal begynne på maten så den får ligge på kjøl med marinade lengst mulig.



3. Kok ønsket mengde makaroni
4. Kok opp imaten og ikaffen med litt vegansk ost, næringsgjær, litt vegetakrydder, paprikapulver og litt salt. 



NB: IKKE GJØR DETTE... det ble et helvetes styr


5. Tøm posen med brokkoliblanding i en ildfast form


6. Legg over makaroni og mais



7. Tøm over ostesausen


8. Stek og tilsett tofuen i ildfastformen


9. Bland alt sammen godt og topp med vegansk ost


10. Stek i ovnen på 225 grader til osten er sånn fin og smeltet

Legg gjerne igjen en kommentar hvis du likte oppskriften, og følg gjerne snapchaten min "veggisrr" for daglig inspirasjon ♥

#vegansk #grateng #form #makaroni #ostesaus #tofu

Omelettkaker

Disse deilige kakene kan du enten spise som en lunsj i seg selv, eller du kan ha de til middag. De gjør seg godt i matpakken. De er enkle å lage, kjempegode, og sunne. Jeg brukte også svart salt, som gir en skikkelig eggesmak.

Du trenger (nok til ett brett):

  • 120 gram kikertmel
  • 160-190 gram vann
  • 4-5 ss stivpisket aquafaba
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ts natron
  • 1 ts eplecidereddik
  • Ca 4 ss soltørkede tomater (fra glass, uten oljen)
  • 2-3 vårløker
  • En paprika
  • 4 ss næringsgjær
  • Litt vegeta 
  • Litt svart salt
  • Litt paprikapulver
  • Litt løkpulver
     

Framgangsmåte:

1. Bland sammen kikertmel, vann, krydder og næringsgjær. Også bakepulver, natron og eplecidereddik. Nå er grunnlaget lagt.


2. Vend inn stivpisket aquafaba


3. Tilsett forsiktig paprika og vårløk



4. Tøm i en cupcake form, klikk HER.


5. Stek på 200 grader i sånn 20 min ish.. kanskje? Du ser når de er ferdige. 


6. La de kjøle seg godt ned før du prøver å ta de ut


NB: dine kommer til å bli mye støre, forhåpentligvis, jeg hadde en glipp med bakepulveret. Uansett gode.

INNLEGGET INNEHOLDER AFFILIATSLENKER

Legg gjerne igjen en kommentar om du likte oppskriften ♥

#vegansk #vegetar #kikerter #kikertmel #omelett 

 

Verdens beste iskaffe

Jeg elsker iskaffe. Jeg har mange oppskrifter og lager iskaffe flere ganger i uka, til tider hver eneste dag. Denne oppskriften er dog den som blir flittigst brukt. Det er en basisoppskrift som du kan gjøre hva du vil med. For eksempel tar jeg av og til litt kanel i. 



Du trenger:

  • 2 ss vanlig filterkaffe
  • 1/2 ts kakao
  • 2 ss lønnesirup eller kaffesirup (jeg personlig er en stor fan av kaffesirup med irish coffee smak)
  • Oatly ikaffe 
  • Litt salt

Framgangsmåte:

1. Ta et kaffeglass og ha nedi kaffe, kakao, salt og sirup


2. Fyll opp glasset med havremelk (ikke helt fullt), og rør godt rundt


3. Sett glasset i kjøleskapet i minst to timer


4. Fyll opp et nytt glass med isbiter og sil iskaffen over isbitene


5. NYT ♥




Legg igjen en kommentar hvis du har spørsmål, eller likte oppskriften. Oppskriften er inspirert av "the buddhist chef" på facebook.

Del gjerne ♥

#iskaffe #vegansk #inspirasjon #oatly

Vegansk pavlova

Vegansk pavlova - bossen av alle aquafabaoppskrifter. Dette MÅ du prøve. Det er få ting som er så tilfredsstillende som å klare å gjenskape noe som er laget nesten kun av eggehviter i vegansk versjon. Jeg prøvde mange oppskrifter før jeg kom over denne oppskrifta, men nå er koden knekt. Her kommer hemmeligheten.


 

Dette trenger du:

  • Aquafaba fra en boks kikerter
  • 0.6 dl eggerstatningspulver 
  • 1 ts eplecidereddik
  • 2.9 dl ekstra finkornet sukker (caster sugar)
  • 1-2 ss pektin
  • 1/4 ts xanthan gum
  • 1 ts veniljeekstrakt


Nå lurer du sikkert på hvor du skal finne alt dette? Caster sugar fant jeg på eurospar, men jeg vet ikke om det egentlig MÅ være caster sugar heller, men jeg holder meg til det siden jeg har klart å fått tak i det. Det er IKKE det samme som melis. Eggerstatning, xanthan gum og vanljeekstrakt kan du kjøper HER. Den linken gir deg noen prosent rabatt, og ja, jeg tjener også noen få kroner på det. Vaniljeekstrakt får du ikke tak i her i Norge, så anbefaler deg å kjøpe alt i en smell siden frakten er så dyr selv om man kjøper kun en ting på iherb, så sammenlagt blir det billigere. Pektin får kan kjøpt i alle dagligvarbutikker, tror jeg(?). 

Framgansmåte:
1. Forhåndsvarm ovnen til ca 100 grader (litt over på min ovn - dette må du selv forske litt på)
2. Ha aquafaba, eggerstatningspulver og eplecidereddik i kjøkkenmaskina eller en mikser, og sett den på¨nesten full fart i 10 minutter.



3. Bland sammen sukkeret, xanthan gum og pektin i en skål, og tilsett liiiiitt van og rør rundt til det er litt klumpete. Blandingen skal ikke være våt, bare litt klumpete.


4. Tilsett sukkerblandingen i bollen med aquafaba 1 ss om gangen imens mikseren fortsatt står på høyt tempo, og når alt er tilsatt skal det mikse i 10 min til.



5. Når alt er ferdigpisket tilsetter du 1 ts vaniljeekstrakt og mikser i 10 min bare for å blande det inn.
6. Spre marengsen utover et bakepapirkledd stekebrett i en sirkel på ca 20-25 cm. 



7. Stek i 2,5-3 timer , og når den er ferdig skal den stå i ovnen og kjøle seg ned i minst 3 timer etterpå UTEN Å ÅPNE OVNSDØRA.
8. Pynt med ønsket pynt, jeg har prøvd litt forskjellig, men alpro vaniljedessert med friske bær på toppen er det jeg har likt best så langt.

Originaloppskriften er HER.

Legg igjen en kommentar og del gjerne innlegget om du likte det♥

#vegansk #marengs #pavlova 

Les mer i arkivet » Januar 2018 » Desember 2017 » November 2017


Hvis du er interessert i vegansk mat og vil bli inspirert, så er dette bloggen for deg! Følg gjerne min inspirasjonssnap veggisrr for daglig inspirasjon.

Kontakt


ragnaroaldset@gmail.com