Kikertomelett

Dette er rett og slett en klassiker. Denne omeletten har jeg hatt dilla på flere ganger, og det virker som den fortsetter å "komme tilbake" som en periodevis hang-up. Oppskiften er faktisk selvdiktet, noe som kommer til å være sjelden kost. Den er så enkel at det er latterlig, og i tillegg er omeletten kjempegod og sunn. 


 

Du trenger:
1 dl kikertmel
1 dl vann-
1 ts bakepulver

Valgfrie ting:
Løkpulver
Paparikapulver
Salt
Pepper
Næringsgjær
Litt pisket aquafaba


1. Bland kikermel og vann
2. Bland inn krydder og bakepulver (og evt næringsgjær og litt pisket aquafaba)
3. Stek på medium varme til den er sånn passelig gjennomstekt, og brett deretter i to. Om ønskelig kan du legge noen grønnsaker oppå som steker seg godt inni. Legg gjerne igjen en kommentar om denne oppskriften ble til en omelett ♥

#vegansk #inspirasjon #kikertomelett 

Endelig oppe og går!

Heisann kjære gode seere! Nå er endelig bloggen oppe og går. Etter mye om og men og kjempemasse hjelp fra Mathias så klarte jeg endelig å få et fint design på bloggen. Hurra! Nå er det bare å glede seg til enda mer inspirasjon, som også nå kan sees igjen og igjen og igjen. Jeg håper dere liker designet. Det kommer en toppmeny etter hvert hvor du kan velge oppskriftskategori, men det er ikke nødvendig enda uansett. 


Konseptet med denne bloggen kommer ikke til å være at jeg forfatter oppskrifter, eller kanskje av og til, men at jeg finner oppskrifter, evt oversetter de til norsk og ser om jeg finner tilsvarende produkter i Norge hvis oppskriften krever ett eller annet produkt som vi ikke har i Norge. Så poster jeg framgangsmåte og en oversatt oppskrift hvis oppskriften er bra, slik at dere slipper å kaste vekk like mye til til å lete gjennom masse oppskrifter som kanskje ikke fungerer så godt i praksis. Jeg håper dere kommer til å like bloggen!

Velkommen ♥

Veganske donuts

INNLEGGET INNEHOLDER AFFILIATELENKER

 

Dette må være enn av favoritt oppskriftene mine med aquafaba. Aldri hørt om aquafaba før? Det er den laken i kikerboksen man fram til nå nylig har tømt i vasken. Dette kikervannet har nemlig ganske like egenskaper som eggehviter. Jeg liker veldig godt å lage mat med aquafaba, så det blir nok ikke siste gang du hører om det på denne bloggen. Tilbake til saken; disse donutsene blir fantastiske hver eneste gang og ser skikkelig lekre ut på bilde. De er heller ikke vanskelige å lage. Hvis du skal servere noe lekkert vegansk som også er godt så anbefaler jeg denne oppskriften. Du må ha en donutform, men de selger det for eksempel HER .

 

Du trenger: 

 • 40 gram mørk sjokolade (coop sin mørke kokesjokolade er helt vegansk og billig)
 • 40 gram soyamelk
 • 40 gram olje
 • 100 gram sammalt hvete fin
 • 16 gram kakaopulver
 • 8 gram kikertmel (står gram flour på posen, bilde lengre nede i innlegget)
 • 60 gram rørsukker (også bilde lengre nede i innlegget)
 • 6 gram bakepulver
 • 80 gram aquafaba 

Til pynt:

 • 30 gram soyamelk
 • 200 gram melis
 • tutti frutti strø

1. Bland sjokolade, soyamelk og olje sammen i en liten skål i vannbad, så det smelter sammen.
2. Bland sammen de tørre ingrediensene.
3. Pisk aquafaben så den er HELT stiv. Skal kunne snu bollen med aquafaba opp ned uten at den rikker på seg.
4. Tøm sjokoladeblandingen i melblandingen.
5. Vend inn den stivpiskede aquafabaen
6. Ta deigen i en sprøytepose (kan kjøpes HER.), og ha i donutformen. Det blir akkurat nok til 6 stk.
7. Stek på ca 175ºC i 15 min. 
8. Når du skal pynte så blander du melisen og soyamelka, bruker en skje til å forsiktig legge det på donutsa, og strør tutti frutti over.Oppskriften er hentet fra "the vegan squad (facebook)

Legg veldig gjerne igjen en kommentar hvis denne oppskriften ble til donuts hos deg!

#vegansk #donut #inspirasjon

Meld deg gjerne inn i facebookgruppen til Vegansk Inspirasjon HER

Les mer i arkivet » Oktober 2017 » September 2017 » August 2017


Hvis du er interessert i vegansk mat og vil bli inspirert, så er dette bloggen for deg! Følg gjerne min inspirasjonssnap veggisrr for daglig inspirasjon.

Kontakt


ragnaroaldset@gmail.com


hits