hits

Mac&cheEASY

Den perfekte retten for late netflix kvelder, nok til 1-2 personer, alt etter om du er like storspist som meg. Mer trenger jeg ikke å si om denne oppskriften. Håper det smaker!

Du trenger:
2,5dl makaroni (jeg brukte snarkokt for å gjøre det enklest mulig)
1ss vegansk smør (lag gjerne selv HER)
1ss hvetemel
1 boks oatly havrefløte (2,5dl)
1/2 terning grønnsaksbuljong
3ss næringsgjær 
1/2ts dijonsennep
1ss paprikakrydder
1ts maizenna 


Slik gjør du:
Sett på vann til makaroni og kok den etter anvisning på pakken. I mellomtiden kan du lage sausen: smelt smøret på medium varme. Tilsett melet og rør til det er en jevn masse. Spe med litt og litt havrefløte og rør hele tiden, tilsett buljong i løpet av denne prosessen, den løser seg gradvis opp. Tilsett næringsgjær, sennep, paprikakrydder - og til slutt maizenna, gjerne siktet og løst opp i pittelitt kaldevann hvis du gidder. Da slipper du eventuelle klumper - jeg derimot sikter den rett nedi sausen, og har ikke hatt problemer med det. Kok i et minutt eller to til, nå skal den ha tyknet fint. Hell sausen over makaronien, bland, og spis. Ta evt litt nykvernet pepper på toppen, det liker jeg.

-Jeg bruker næringsgjær fra iherb, klikk HER. Hvis du bruker denne linken sparer du 5% på hele kjøpet, og du støtter meg med 5% av kjøpesummen♥


Meld deg gjerne inn i facebookgruppen "Vegansk Inspirasjon" HER♥ 

#vegansk #makaroni #ost #mac&cheese 

Linsegrateng

Dette er den perfekte kosemiddagen. Her får man det beste fra begge verdener; skikkelig grisete makaroni med hvitsaus og mais - og utrolig sunne og næringsrike linser, og grønnsaker. Jeg tror aldri mine barn har spist så mye til middag før.

Du trenger (nok til en stor ildfastform):
-2,5 dl tørre grønne linser (200 gram)
-1 pose fryst blomkålblanding eller lignende (500 gram)
-1 boks mais
-2,5 dl makaroni (150 gram) / bytt gjerne til f.eks bønnepasta for en sunnere versjon
-Ost til topping
Saus:
-3 ss vegansk smør (du kan lage selv HER hvis du vil)
-3 ss hvetemel
-7,5 dl plantemelk
-2ss røkt paprikapulver
-2ss løkpulver
-Litt næringsgjær (kan evt sløyfes eller strøs på toppen ved servering)
-1/2 ts salt
-Bittelitt pepper


Slik gjør du:
Skru stekovnen på 225 grader. Kok linsene i 20-30 min til de er møre. Kok makaroni etter anvisning på pakken. Lag sausen (egen oppskrift nedenfor). Finn en ildfastform og ha de kokte linsene, brokkoliblanding, mais og kokt makaroni nedi. Tøm sausen over. Bland alt godt sammen og ha ost på toppen. Stek midterst i stekovnen i ca 30 min.

Smakfull hvitsaus:
Smelt smør på lav varme, tilsett mel og rør til det er en masse uten klumper. Tilsett litt og litt av melken imens du rører til det har kokt opp. Skru ned varmen og la det koke i et par minutter, minst. Tilsett krydrene og evt næringsgjær. 


-Bli gjerne medlem av facebookgruppen Vegansk Inspirasjon HER ♥

#mat #vegansk #hverdagsmat

Garantert vellykkede bananlapper

Jeg kan umulig være den eneste frustrerte mammaen som har stått på kjøkkenet opptil flere ganger og lurt på hvorfor de forbaska bananlappene ikke blir noe annet enn en klump med søl, og ikke noen saftige pannekaker, slik det skulle bli i følge oppskriften. Vel, jeg har endelig gjort det såpass mange ganger at jeg har blitt en mester. Mester'n på banalapper som ser ut som bananlapper - det er meg! 

Disse lappene slår alltid an hos mine kresne barn, og det sier en del. 

Disse bananlappene er utrolig lettvinte, og egner seg til frysing. Dobbel gjerne oppskriften og frys ned. NB! Det er ikke anbefalt å overdrive inntaket av linfrø, blant annet fordi det virker avførende. Bruk sunn fornuft. Bananlapper av og til er ikke farlig♥​

Du trenger:
3 bananer
3 dl økologisk havremelk (evt soyamelk hvis de skal være glutenfrie)
2,5 dl havregryn 
2 ss linfrø
3 ss chiafrø

Framgangsmåte:
Ha alle ingrediensene i en blender, og blend i et par minutter. Evt kan du bruke stavmikser, det fungerer også helt greit. La røra stå i minst 10 min (helst 30 og gjerne over natta) imens du varmer opp en non-stick stekepanne (gjerne med litt olje) til medium varme. Ikke bli fristet til å skru opp varmen for å få stekepanna fort varm, ta tiden til hjelp. Røra har uansett bare godt av å få stå en stund før bruk. Stek små lapper under lokk til de ser litt "tørre" ut på toppen, så snu de forsiktig. Lappene skal være sånn passelig gyllen på begge sidene. 

-Ikke snu de for tidlig, da kommer de til å gå i oppløsning. Motstå fristelsen. VÆR TÅLMODIG
-Ikke bruk for høy varme, jeg kan ikke få sagt dette nok. Det er omtrent alltid det folk gjør feil, enten for varm, eller for kald panne. Bruk god til på å varme opp stekepanna, så går det som en drøm.
-Ikkev dropp å bruk lokk 
Meld deg gjerne inn i facebookgruppen Vegansk Inspirasjon HER ♥

#bananlapper #vegansk #babymat #sunt #barnemat #bananpannekaker

Les mer i arkivet » Januar 2018 » Desember 2017 » November 2017


Hvis du er interessert i vegansk mat og vil bli inspirert, så er dette bloggen for deg! Følg gjerne min inspirasjonssnap veggisrr for daglig inspirasjon.

Kontakt


ragnaroaldset@gmail.com