hits

To julegavetips helt på tampen

Her kommer to enkle julegavetips helt i siste liten. De må ikke stå i kjøleskap, og de har lang holdbarhet.

Innlegget inneholder affiliateslenker. Hvis dere handler gjennom de får dere 5% rabatt, og jeg får 5% provisjon. Dere må ikke bruke mine linker, men jeg setter pris på støtten hvis dere uansett skal kjøpe produktet ♥

Julegavetips #1: Hjemmelaget kropsskrubb
Dette er en utrolig enkel og fornuftig gave. Det er flere fordeler med denne skrubben i forhold til en hvilken som helst butikkjøpt en. Denne er uten unødvendige og potensielt hormonforstyrrende og kreftframkallende kjemikalier. Den er hudvennlig, dette er viktig for meg som reagerer på omtrent alt. Den er miljøvennlig, altså uten f.eks mikroplast som ofte er i slike produkter. Dessuten er den utrolig god og fuktighetsgivende. 
Du trenger:
1 dl havsalt
1 dl sukker
2 dl kokosolje
1-2ts vaniljeekstrakt (kan kjøpes HER)
Litt revet sitronskall (valgfritt)

Bland sammen ingrediensene og spa over i ønskede glass. Jeg fikk nok til tre relativt små glass av denne oppskriften. Husk at skrubben er veldig drøy i bruk.Julegavetips #2: Tørr suppemiks
Dette får sånn ca alle fra meg til jul i år. Denne suppen har allerede blitt en stor favoritt her i huset, og jeg er ganske sikker på at den skal falle i smak hos de fleste. Den er utrolig enkel, veldig sunn, og annerledes!

Du trenger:
1,5 dl røde linser
1,5 dl grønne linser
1 ss curry pulver
1 ss tørka løk (les mer om tørking/dehydrering av frukt og grønt HER, det er ikke så vanskelig heldigvis)
1 ss tørka hvitløk
2 terninger grønnsaksbuljong

Tøm ingrediensene i et glass lagvis i den rekkefølgen de står skrevet, og send gjerne med en boks kokosmelk, og selvfølgelig instruksjoner på en lapp. 

Instruksjoner:
Tilsett 1 liter vann og en boks kokosmelk og kok i 20-30 min. 
Meld deg gjerne inni gruppen Vegansk Inspirasjon HER ♥

#julegavetips #hjemmelaget #julegave 

Endelig oppe og går!

Heisann kjære gode seere! Nå er endelig bloggen oppe og går. Etter mye om og men og kjempemasse hjelp fra Mathias så klarte jeg endelig å få et fint design på bloggen. Hurra! Nå er det bare å glede seg til enda mer inspirasjon, som også nå kan sees igjen og igjen og igjen. Jeg håper dere liker designet. Det kommer en toppmeny etter hvert hvor du kan velge oppskriftskategori, men det er ikke nødvendig enda uansett. 


Konseptet med denne bloggen kommer ikke til å være at jeg forfatter oppskrifter, eller kanskje av og til, men at jeg finner oppskrifter, evt oversetter de til norsk og ser om jeg finner tilsvarende produkter i Norge hvis oppskriften krever ett eller annet produkt som vi ikke har i Norge. Så poster jeg framgangsmåte og en oversatt oppskrift hvis oppskriften er bra, slik at dere slipper å kaste vekk like mye til til å lete gjennom masse oppskrifter som kanskje ikke fungerer så godt i praksis. Jeg håper dere kommer til å like bloggen!

Velkommen ♥

Veganske donuts

INNLEGGET INNEHOLDER AFFILIATELENKER

 

Dette må være enn av favoritt oppskriftene mine med aquafaba. Aldri hørt om aquafaba før? Det er den laken i kikerboksen man fram til nå nylig har tømt i vasken. Dette kikervannet har nemlig ganske like egenskaper som eggehviter. Jeg liker veldig godt å lage mat med aquafaba, så det blir nok ikke siste gang du hører om det på denne bloggen. Tilbake til saken; disse donutsene blir fantastiske hver eneste gang og ser skikkelig lekre ut på bilde. De er heller ikke vanskelige å lage. Hvis du skal servere noe lekkert vegansk som også er godt så anbefaler jeg denne oppskriften. Du må ha en donutform, men de selger det for eksempel HER .

 

Du trenger: 

 • 40 gram mørk sjokolade (coop sin mørke kokesjokolade er helt vegansk og billig)
 • 40 gram soyamelk
 • 40 gram olje
 • 100 gram sammalt hvete fin
 • 16 gram kakaopulver
 • 8 gram kikertmel (står gram flour på posen, bilde lengre nede i innlegget)
 • 60 gram rørsukker (også bilde lengre nede i innlegget)
 • 6 gram bakepulver
 • 80 gram aquafaba 

Til pynt:

 • 30 gram soyamelk
 • 200 gram melis
 • tutti frutti strø

1. Bland sjokolade, soyamelk og olje sammen i en liten skål i vannbad, så det smelter sammen.
2. Bland sammen de tørre ingrediensene.
3. Pisk aquafaben så den er HELT stiv. Skal kunne snu bollen med aquafaba opp ned uten at den rikker på seg.
4. Tøm sjokoladeblandingen i melblandingen.
5. Vend inn den stivpiskede aquafabaen
6. Ta deigen i en sprøytepose (kan kjøpes HER.), og ha i donutformen. Det blir akkurat nok til 6 stk.
7. Stek på ca 175ºC i 15 min. 
8. Når du skal pynte så blander du melisen og soyamelka, bruker en skje til å forsiktig legge det på donutsa, og strør tutti frutti over.Oppskriften er hentet fra "the vegan squad (facebook)

Legg veldig gjerne igjen en kommentar hvis denne oppskriften ble til donuts hos deg!

#vegansk #donut #inspirasjon

Meld deg gjerne inn i facebookgruppen til Vegansk Inspirasjon HER

Les mer i arkivet » Januar 2018 » Desember 2017 » November 2017


Hvis du er interessert i vegansk mat og vil bli inspirert, så er dette bloggen for deg! Følg gjerne min inspirasjonssnap veggisrr for daglig inspirasjon.

Kontakt


ragnaroaldset@gmail.com