hits

Linsegrateng

Dette er den perfekte kosemiddagen. Her får man det beste fra begge verdener; skikkelig grisete makaroni med hvitsaus og mais - og utrolig sunne og næringsrike linser, og grønnsaker. Jeg tror aldri mine barn har spist så mye til middag før.

Du trenger (nok til en stor ildfastform):
-2,5 dl tørre grønne linser (200 gram)
-1 pose fryst blomkålblanding eller lignende (500 gram)
-1 boks mais
-2,5 dl makaroni (150 gram) / bytt gjerne til f.eks bønnepasta for en sunnere versjon
-Ost til topping
Saus:
-3 ss vegansk smør (du kan lage selv HER hvis du vil)
-3 ss hvetemel
-7,5 dl plantemelk
-2ss røkt paprikapulver
-2ss løkpulver
-Litt næringsgjær (kan evt sløyfes eller strøs på toppen ved servering)
-1/2 ts salt
-Bittelitt pepper


Slik gjør du:
Skru stekovnen på 225 grader. Kok linsene i 20-30 min til de er møre. Kok makaroni etter anvisning på pakken. Lag sausen (egen oppskrift nedenfor). Finn en ildfastform og ha de kokte linsene, brokkoliblanding, mais og kokt makaroni nedi. Tøm sausen over. Bland alt godt sammen og ha ost på toppen. Stek midterst i stekovnen i ca 30 min.

Smakfull hvitsaus:
Smelt smør på lav varme, tilsett mel og rør til det er en masse uten klumper. Tilsett litt og litt av melken imens du rører til det har kokt opp. Skru ned varmen og la det koke i et par minutter, minst. Tilsett krydrene og evt næringsgjær. 


-Bli gjerne medlem av facebookgruppen Vegansk Inspirasjon HER ♥

#mat #vegansk #hverdagsmat

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar



Hvis du er interessert i vegansk mat og vil bli inspirert, så er dette bloggen for deg! Følg gjerne min inspirasjonssnap veggisrr for daglig inspirasjon.

Kontakt


ragnaroaldset@gmail.com