hits

Garantert vellykkede bananlapper

Jeg kan umulig være den eneste frustrerte mammaen som har stått på kjøkkenet opptil flere ganger og lurt på hvorfor de forbaska bananlappene ikke blir noe annet enn en klump med søl, og ikke noen saftige pannekaker, slik det skulle bli i følge oppskriften. Vel, jeg har endelig gjort det såpass mange ganger at jeg har blitt en mester. Mester'n på banalapper som ser ut som bananlapper - det er meg! 

Disse lappene slår alltid an hos mine kresne barn, og det sier en del. 

Disse bananlappene er utrolig lettvinte, og egner seg til frysing. Dobbel gjerne oppskriften og frys ned. NB! Det er ikke anbefalt å overdrive inntaket av linfrø, blant annet fordi det virker avførende. Bruk sunn fornuft. Bananlapper av og til er ikke farlig♥​

Du trenger:
3 bananer
3 dl økologisk havremelk (evt soyamelk hvis de skal være glutenfrie)
2,5 dl havregryn 
2 ss linfrø
3 ss chiafrø

Framgangsmåte:
Ha alle ingrediensene i en blender, og blend i et par minutter. Evt kan du bruke stavmikser, det fungerer også helt greit. La røra stå i minst 10 min (helst 30 og gjerne over natta) imens du varmer opp en non-stick stekepanne (gjerne med litt olje) til medium varme. Ikke bli fristet til å skru opp varmen for å få stekepanna fort varm, ta tiden til hjelp. Røra har uansett bare godt av å få stå en stund før bruk. Stek små lapper under lokk til de ser litt "tørre" ut på toppen, så snu de forsiktig. Lappene skal være sånn passelig gyllen på begge sidene. 

-Ikke snu de for tidlig, da kommer de til å gå i oppløsning. Motstå fristelsen. VÆR TÅLMODIG
-Ikke bruk for høy varme, jeg kan ikke få sagt dette nok. Det er omtrent alltid det folk gjør feil, enten for varm, eller for kald panne. Bruk god til på å varme opp stekepanna, så går det som en drøm.
-Ikkev dropp å bruk lokk 
Meld deg gjerne inn i facebookgruppen Vegansk Inspirasjon HER ♥

#bananlapper #vegansk #babymat #sunt #barnemat #bananpannekaker

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentarHvis du er interessert i vegansk mat og vil bli inspirert, så er dette bloggen for deg! Følg gjerne min inspirasjonssnap veggisrr for daglig inspirasjon.

Kontakt


ragnaroaldset@gmail.com