hits

Dehydrering av løk

Dehydrering av løk og hvitløk (og forsåvidt annen frukt og grønt) er noe jeg virkelig har fått øynene opp for. Det er en så fantastisk måte å kunne lage seg en sunn og hjemmelaget gryterett etter en lang dag på null tid. Når man tørker frukt og grønt beholder man næringsstoffene, og holdbarheten blir utrolig lang (flere år i noen tilfeller). 

Slik tørker du løk i stekovn:
1. Skjær opp løken i strimler eller biter. Jeg foretrekker personlig strimler av rødløk, da det tar seg veldig godt ut i gaver osv. Strimlene bør være ca en halv cm. 
2. Legg strimlene utover et stekebrett med eller uten bakepapir, pass på at de ikke ligger alfor tett.
3. Sett inn i stekovnen på 50-60 grader i 6 timer ca. Kanskje litt mer, kanskje litt mindre. Dette kommer du til å klare å kjenne på løken. Det er lett å kjenne når den er helt tørr.

Når den tørkede løken skal bruker i matretter må den bløtlegges i 10 min, og så kokes i 5 min. Eller du kan bare ha den rett i en suppe eller gryterett og koke det i 10-15 min uten å bløtlegge først. Både metoden for tørking, og for anvendelse er den samme stort sett samme hva du vil tørke.

Hvis du vil lage store mengder på en gang, eller du bare er over gjennomsnittet glad i å tørke mat, så kan du alltids investere i en dehydrator/frukttørker. Google it, så finner du ut av det, jeg ville bare tipse om at det finnes. #dehydrering #tørking #konservering #julegaver

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentarHvis du er interessert i vegansk mat og vil bli inspirert, så er dette bloggen for deg! Følg gjerne min inspirasjonssnap veggisrr for daglig inspirasjon.

Kontakt


ragnaroaldset@gmail.com