Veganske nuggets

Ærlig talt, dere? Hva kan være bedre enn å spise nuggets uten dårlig samvittighet? Nei, de er ikke fettfrie, tvert imot, masse fett i de. Det er ikke det jeg mente med "uten dårlig samvittighet". De er nemllig VEGANSKE! Ay caramba! Dessuten er glutenmel usedvanlig proteinrikt! Men ja, håper dere liker oppskriften (som jeg forøvring omtrent sjal fra Preacher Lawson på YouTube, følg han!). Here it goes!

Du trenger:
5 dl glutenmel (ikke forveksle det med glutenfritt mel, nå da, he-he)
5 dl vann (max! prøv deg litt fram, så lenge alt melet er "borte" så er det nokk vann)
2 ss pepper
2 ss paprikapulver
2 ss løkpulver
2 ss hvitløkspulver
1 ss salt
1 ss chillipulver (eller så mye du foretrekker)
Noen dl vanlig mel eller mandelmel

Framgangsmåte:
Sett en mellomstor/stor kasserolle med vann til koking. Bland glutenmelet og krydderet og tilsett deretter vann til deigen er fast, det er ikke sikkert du trenger å bruke alt vannet. Form små flate "flak" og legg i det kokende vannet. Lag de mindre enn du tror du må, de øser ganske mye ut. Kok i 30-40 min. Når det har kokt ferdig tar du de ut og prøver å klemme ut litt av det overflødige vannet. Tøm nå kjelen for vann og fyll den med olje og varm opp den, du må ikke ha termometer, men hvis du har så skal oljen være ca 160 grader når den er klar. Rull nuggetsene i melet og legg de nedi med en fiskespade eller noe annet bare så du ikke brenner deg (ja, jeg er veganer og har en fiskespade, deal with it). Ta de opp igjen etter noen minutter, du der på de at de er fine og gyllene når de er klar. "Innmaten" er jo allerede kokt i en stor halvtime så det er ikke så nøye hvor lenge du friterer. Server med en god saus! Vel bekomme ♥

Bli gjerne medlem av facebookgruppen "Vegansk Inspirasjon" HER #vegansk #nuggets #vegetar #kjøttfri #veganskinspirason

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentarHvis du er interessert i vegansk mat og vil bli inspirert, så er dette bloggen for deg! Følg gjerne min inspirasjonssnap veggisrr for daglig inspirasjon.

Kontakt


ragnaroaldset@gmail.com


hits