Vegansk pavlova

Vegansk pavlova - bossen av alle aquafabaoppskrifter. Dette MÅ du prøve. Det er få ting som er så tilfredsstillende som å klare å gjenskape noe som er laget nesten kun av eggehviter i vegansk versjon. Jeg prøvde mange oppskrifter før jeg kom over denne oppskrifta, men nå er koden knekt. Her kommer hemmeligheten.


 

Dette trenger du:

  • Aquafaba fra en boks kikerter
  • 0.6 dl eggerstatningspulver 
  • 1 ts eplecidereddik
  • 2.9 dl ekstra finkornet sukker (caster sugar)
  • 1-2 ss pektin
  • 1/4 ts xanthan gum
  • 1 ts veniljeekstrakt


Nå lurer du sikkert på hvor du skal finne alt dette? Caster sugar fant jeg på eurospar, men jeg vet ikke om det egentlig MÅ være caster sugar heller, men jeg holder meg til det siden jeg har klart å fått tak i det. Det er IKKE det samme som melis. Eggerstatning, xanthan gum og vanljeekstrakt kan du kjøper HER. Den linken gir deg noen prosent rabatt, og ja, jeg tjener også noen få kroner på det. Vaniljeekstrakt får du ikke tak i her i Norge, så anbefaler deg å kjøpe alt i en smell siden frakten er så dyr selv om man kjøper kun en ting på iherb, så sammenlagt blir det billigere. Pektin får kan kjøpt i alle dagligvarbutikker, tror jeg(?). 

Framgansmåte:
1. Forhåndsvarm ovnen til ca 100 grader (litt over på min ovn - dette må du selv forske litt på)
2. Ha aquafaba, eggerstatningspulver og eplecidereddik i kjøkkenmaskina eller en mikser, og sett den på¨nesten full fart i 10 minutter.3. Bland sammen sukkeret, xanthan gum og pektin i en skål, og tilsett liiiiitt van og rør rundt til det er litt klumpete. Blandingen skal ikke være våt, bare litt klumpete.


4. Tilsett sukkerblandingen i bollen med aquafaba 1 ss om gangen imens mikseren fortsatt står på høyt tempo, og når alt er tilsatt skal det mikse i 10 min til.5. Når alt er ferdigpisket tilsetter du 1 ts vaniljeekstrakt og mikser i 10 min bare for å blande det inn.
6. Spre marengsen utover et bakepapirkledd stekebrett i en sirkel på ca 20-25 cm. 7. Stek i 2,5-3 timer , og når den er ferdig skal den stå i ovnen og kjøle seg ned i minst 3 timer etterpå UTEN Å ÅPNE OVNSDØRA.
8. Pynt med ønsket pynt, jeg har prøvd litt forskjellig, men alpro vaniljedessert med friske bær på toppen er det jeg har likt best så langt.

Originaloppskriften er HER.

Legg igjen en kommentar og del gjerne innlegget om du likte det♥

#vegansk #marengs #pavlova 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentarHvis du er interessert i vegansk mat og vil bli inspirert, så er dette bloggen for deg! Følg gjerne min inspirasjonssnap veggisrr for daglig inspirasjon.

Kontakt


ragnaroaldset@gmail.com


hits